Hayen windt er geen doekjes om na overnemen rode lantaarn: "Ik zal morgen met bestuur praten en ik zal hard zijn"
Jelle Heyman
| 23 reacties

De ontgoocheling en frustratie was van het gezicht van Nicky Hayen af te lezen

Hayen windt er geen doekjes om na overnemen rode lantaarn: "Ik zal morgen met bestuur praten en ik zal hard zijn"
Foto: © photonews

Nicky Hayen zag zijn spelers met zware cijfers tenonder gaan tegen Zulte Waregem. Bovendien won Moeskroen tegen Racing Genk waardoor ze in Beveren de rode lantaarn overneemt. Achteraf was hij dan ook zeer gefrustreerd.

Nicky Hayen had na de wedstrijd al de kans gehad om de doelpunten te analyseren. "Om mee te lachen, of beter gezegd: om je groen mee te lachen. Een slechte uittrap, fases waar we zo vaak op trainen, nonchalance langs onze kant... De spelers hebben me teleurgesteld", zucht de coach van Waasland-Beveren.

Hard voor spelers en bestuur

Na een sterke reeks is Waasland-Beveren opnieuw weggezakt in het klassement naar de laatste plaats. Het water staat Nicky Hayen ondertussen aan de lippen, maar hij steekt de schuld niet op zichzelf. "Ik moet in de spiegel kijken, maar de spelers ook. We komen de tweede helft goed uit de kleedkamer maar we geven dan te veel druk weg."

"Opgeven staat niet in mijn woordenboek, ik zal alles doen om deze club naar veiligere oorden te brengen. Maar ik zal morgen met de spelers en mensen van hierboven spreken en ik zal hard optreden."

Hayen koos voor maar liefst 5 nieuwe spelers tegenover vorige wedstrijd en liet Bastiaens en Vieira debuteren achterin. Wat vond hij van zijn wedstrijd? "Twee nieuwe verdedigers en we slikken 5 doelpunten. Ik had op voorhand gezegd dat we voor ervaring en coaching zouden gaan, weinig van gemerkt", vindt hij.

Transfers

Wat hij zal zeggen tegen het bestuur lijkt ook al duidelijk: "Iedereen rondom ons versterkt zich en doet transfers. We zijn drie matchen ver in een maand waarin er zeven matchen zijn. Na januari moet je ook geen transfers meer doen...", zucht hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties