OHL-doelman voor de tweede keer verkozen tot Speler van de Maand
Sam Milde
| 1 reacties

De vele reddingen van Rafael Romo in februari leveren hem weer de titel van speler van de maand op

OHL-doelman voor de tweede keer verkozen tot Speler van de Maand
Foto: © photonews

Statistiekenbureau Opta kroont Rafael Romo voor de tweede keer dit seizoen tot Speler van de Maand. De OHL-doelman ranselde ook in februari weer veel ballen uit zijn doel en was zo van groot belang voor de Leuvenaars.

Op basis van een brede database aan gegevens kiest statistiekenbureau Opta voor Sporza elke maand één speler uit die gekroond wordt tot Speler van de Maand in de Jupiler Pro League

Voor de tweede keer dit seizoen viel hun keuze op OHL-doelman Rafael Romo. De Venezolaan wist ook in december al de prijs weg te kapen. Ondanks dat hij zich afgelopen maand wel vijf keer moest omdraaien in vier wedstrijden onderscheidde Romo zich toch van de rest. 

Hij was in februari de doelman die de meeste reddingen maakte en ook degene met het hoogste reddingspercentage. Met 24 reddingen en een reddingspercentage van 82,8% doet hij beter dan eerste achtervolgers Louis Bostyn en Nordin Jackers die respectievelijk allebei een reddingspercentage van 80,0% halen. Bostyn deed dat op 20 reddingen terwijl Jackers dat percentage behaalde op slechts 12 reddingen. 

OHL domineert

OHL kende een goede maand aangezien ook spits Thomas Henry in de top drie van het klassment wist te eindigen. Enkel Gent-spits Roman Yaremchuk kon zich nog tussen de twee Leuvenaars nestelen op de tweede plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties