Referee Department spreekt zich uit over beide doelpunten in Standard - Club Brugge
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 27 reacties

Doelpunten Muleka en Okereka hadden allebei afgekeurd moeten worden

Referee Department spreekt zich uit over beide doelpunten in Standard - Club Brugge

Daags na de controverse in Luik na de late en uiteindelijk afgekeurde goal in Standard - Club Brugge heeft ook het Referee Department zich uitgesproken over de zaak. De arbitrage had het finaal bij het rechte eind wat de goal van Club betreft, maar had ook het doelpunt van Standard moeten afkeuren.

Door alle commotie rond het afkeuren, toekennen en dan weer afkeuren van het doelpunt van Club Brugge bleef het wat onder de radar, maar ook met het doelpunt van Standard was wat mis. João Klauss liep buitenspel en gaf nadien de assist voor de 1-0. De vlag van de lijnrechter ging niet de hoogte in, een VAR was er zoals bekend niet.

Nipt buitenspel

"Bij het doelpunt van Standard in minuut 49, is er een buitenspelsituatie van Standard speler João Klaus die als onside wordt beoordeeld. Het is een moeilijke en nipte situatie voor de assistent-scheidsrechter.  Omdat de VAR afwezig was, kon deze situatie niet herbekeken worden.  Na het zien van de beelden, verwacht het Referee Department een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter bij deze buitenspelsituatie."

De meest veelbesproken fase moest dan nog komen. "In minuut 90+2 bij een corner van Club Brugge, wordt de bal in het strafschopgebied gebracht waar Club Brugge speler Stefano Denswil de bal richting doel kopt en daarbij de arm/hand raakt van Club Brugge doelman Simon Mignolet. Daarna komt de bal bij Club Brugge speler David Okereke die scoort", stelde ook het Referee Department vast. 

Moment van verwarring

Dat feestje ging dus niet door. "De scheidsrechter keurt het doelpunt af voor hands van Club Brugge doelman Simon Mignolet. Omdat er geen VAR aanwezig was, kan deze situatie niet herbekeken worden.  Daarna ontstaat er een grote discussie en emotie. Bij de communicatie over de situatie is er een moment van verwarring en beslist de scheidsrechter het doelpunt toe te kennen."

Nadien zou de arbitrage nog een keer terugkomen op een genomen beslissing. "Omdat de chaotische en emotionele sfeer de communicatie moeilijk maakt, gaat de scheidsrechter de situatie bespreken met de assistent-scheidsrechter. De scheidsrechter bevestigt vervolgens zijn eerder genomen beslissing om het doelpunt af te keuren.  Het Referee Department steunt de eindbeslissing van de scheidsrechter. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties