OFFICIEEL: OHL heeft zoon van Runar Kristonsson beet en die moet concurrentie met Romo aangaan

OFFICIEEL: OHL heeft zoon van Runar Kristonsson beet en die moet concurrentie met Romo aangaan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven blijkt op zoek naar een doelman en die zouden ze gevonden hebben bij Arsenal. De IJslander Rúnar Alex Rúnarsson blijkt op weg naar Den Dreef. Intussen is er ook een akkoord gevonden.

Update 21u53: De 26-jarige doelman Alex Rúnarsson verdedigt tot het einde van dit seizoen de kleuren van OH Leuven. OHL bedong ook een aankoopoptie. De Vlaams-Brabanders huren Alex Rúnarsson voor één seizoen van Arsenal FC. De tienvoudige IJslandse international tekende in september 2020 bij de Londense traditieclub. De zoon van Rúnar Kristinsson, die nog actief was bij Lokeren als speler en als coach, stond eerder bij de jeugd van KR Reykjavik tussen de palen.

Van januari 2015 tot juli 2018 verdedigde Rúnarsson het doel van FC Nordsjaelland. Hij stond 62 keer tussen de palen bij die Deense club. Tussen juli 2018 en september 2020 kwam Rúnarsson uit voor Dijon. Hij keepte 36 wedstrijden in de Franse Ligue 1. Nadien verkaste hij dus naar FC Arsenal, waar hij het doel verdedigde in de Europa League.

In januari 2014 behoorde Rúnarsson voor de eerste keer tot de selectie van de nationale ploeg van IJsland voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden. Ondertussen staan er al tien interlands op de teller van Rúnarsson.

Wim De Corte, technisch directeur OH Leuven: “Met Alex Rúnarsson halen we een ervaren doelman naar Den Dreef. Deze klasrijke IJslandse international kijkt er enorm naar uit om in Leuven zijn kwaliteiten te tonen. Met Rúnarsson voegen we extra kwaliteit toe aan onze groep van doelmannen

12u23: Runarsson werd vorig seizoen nog voor twee miljoen euro overgenomen van Dijon en mocht bij Arsenal in de Europa League spelen. Hij is de zoon van ex-Lokeren-speler Runar Kristinsson. In de Premier League speelde hij slechts één duel. 

Bij OHL staat Rafael Romo momenteel in doel en hebben ze met Kawin Thamsatchanan een Thaise tweede doelman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties