Zulte Waregem veroordeelt gedrag van enkele fans: "Haaks op het DNA van de club"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties
Zulte Waregem veroordeelt gedrag van enkele fans: "Haaks op het DNA van de club"

Zulte Waregem boog tegen Antwerp een achterstand om in een knappe 2-1-overwinning. Na afloop ging het ook over het protest van enkele heethoofden, die om het ontslag van Francky Dury riepen.

Enkele heethoofden kwamen op het kwartier de Elindus Arena binnen en begonnen het ontslag van Francky Dury te eisen. Bovendien gooiden ze enkele rookbommen op het veld, waardoor de wedstrijd even moest stilgelegd worden. 

Op de clubwebsite kwam Essevee terug op de incidenten van afgelopen zaterdag. U kan het integrale statement hieronder lezen:

Essevee staat open voor iedereen. Toch distantiëren we ons resoluut van de acties van enkelen zaterdagavond tijdens de overwinning tegen Royal Antwerp. De club begrijpt de frustraties door de tegenvallende competitiestart, maar dringt aan om die op een respectvolle manier te uiten. Dergelijke acties berokkenen de club niet alleen financiële en imagoschade, ze staan ook haaks op het DNA van de club.

De voorbije weken voerde Essevee zeer constructieve gesprekken met afgevaardigden van diverse supportersgroepen. We engageren ons eveneens om deze in de toekomst te herhalen.

De club is ervan overtuigd dat dialoog de juiste weg biedt naar de oplossing en verzet zich tegen elke vorm van geweld. Het is de club overigens niet ontgaan dat de acties het werk zijn van een beperkte groep mensen en vindt het bemoedigend dat het overgrote deel van de fans Essevee blijft steunen. Het bestuur, het management, de spelersgroep en de sportieve staf streven ernaar om de vooropgestelde ambities zo snel mogelijk te bereiken, en dat kan alleen met de gekende, onvoorwaardelijke steun van onze supporters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties