Russische eigenaar van AS Monaco en een beetje Cercle Brugge hoeft voorlopig niks te vrezen

Russische eigenaar van AS Monaco en een beetje Cercle Brugge hoeft voorlopig niks te vrezen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Russische eigenaar van AS Monaco moet voorlopig geen stap opzij zetten of de club verkopen.

Dat is goed nieuws voor Monaco en indirect ook voor Cercle Brugge. De 55-jarige Dimitri Rybolovlev blijft voorlopig buiten schot.

Rybolovlev heeft 66 procent van de aandelen van AS Monaco in handen. Monaco valt wel degelijk onder de richtlijnen van de Europese Unie.

“Zoals ze nu zijn laten die regels de Franse overheid niet toe om te eisen dat de voorzitter afstand neemt van de club”, vertelt iemand uit de omgeving van Rybolevlev aan L’Equipe. “Voorlopig mag de voorzitter zijn club zien spelen en moet hij de aandelen niet verkopen.”

“Dat wil niet zeggen dat er in een later stadium geen sancties mogelijk zijn. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het conflict kunnen de maatregelen die tegen de Russische oligarchen zijn genomen ertoe leiden dat ze worden uitgesloten van Franse bedrijven. De Monegaskische autoriteiten volgen de sancties van de Europese Unie nauwgezet op.”

Rybolovlev staat dus niet op de lijst van 26 Russische oligarchen die gesanctioneerd kunnen worden door de Europese Unie. Voor Roma Abramovic van Chelsea is dat wel het geval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties