Nederlandse topclubs trekken stekker uit BeNeLiga: "Concrete stappen zetten om Belgisch clubvoetbal vooruit te helpen"

Dennis Rosiers
| 51 reacties
Nederlandse topclubs trekken stekker uit BeNeLiga: "Concrete stappen zetten om Belgisch clubvoetbal vooruit te helpen"

De Nederlandse topclubs trekken de stekker uit de BeNeLiga. Vanuit Nederland zou er op dit moment onvoldoende draagvlak zijn om een grensoverschrijdende competitie op poten te zetten. Dat communiceerde de Pro League donderdag. Lees hier het volledige statement.

"In de afgelopen maanden was er serieuze vooruitgang geboekt over een BeNeLiga volgens een ‘split season model’. Een Nederlands-Belgische delegatie had hierover begin maart een constructief onderhoud met de top van de UEFA onder leiding van voorzitter Aleksander Ceferin."

"De Nederlandse topclubs zetten het project nu stop, omdat het benodigde draagvlak vandaag ontbreekt. Dat het Nederlandse clubvoetbal momenteel floreert terwijl het Belgische clubvoetbal het moeilijker heeft, speelt hier ongetwijfeld een rol in. "

"De Pro League neemt akte van de Nederlandse positie, en wil in de komende maanden concrete stappen zetten om het Belgische clubvoetbal opnieuw vooruit te helpen. Lorin Parys, die vrijdag 1 april aan zijn mandaat als nieuwe CEO begint, en zijn team willen de Belgische clubs in de komende tijd overtuigen dat hier een momentum ligt voor een beter en moderner topvoetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties