Geen Anderlecht-smaakmaker in selectie Koeman, dit is wat supporters Oranje erover te zeggen hebben

Hendrik Van Wonterghem
| 2 reacties
Geen Anderlecht-smaakmaker in selectie Koeman, dit is wat supporters Oranje erover te zeggen hebben

Bart Verbruggen (Anderlecht) heeft de Nederlandse selectie voor de Nations League niet gehaald. Daar konden enkele Oranje-fans niet veel begrip voor opbrengen.

Ronald Koeman besloot Heerenveen-doelman Andries Noppert terug bij de selectie te halen, ten koste van Bart Verbruggen. De doelman van Anderlecht haalde de voorselectie voor de Nations League nog, maar zal nu dus niet in actie komen voor Oranje. Dat schoot bij enkele supporters in het verkeerde keelgat.

Club Brugge-aanvaller Noa Lang werd dan weer wel opgeroepen door Koeman, maar er was vooral één naam die de Nederlandse fans moeilijk konden pikken. De selectie van Daley Blind (Bayern München) werd door vele Oranje-fans weggelachen. Zij vonden het onbegrijpelijk dat de ervaren linksback niet opgeofferd werd voor Leverkusen-talent Jeremie Frimpong (22).

Nederland opent de Nations League in de Kuip in Rotterdam op 14 juni. Dan speelt Oranje zijn halve finale tegen Kroatië. De andere halve finale tussen Spanje en Italië wordt een dag later in Enschede gespeeld. Op zondag 18 juni volgen de finale (in Rotterdam) en de wedstrijd om de derde plaats (in Enschede).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties