Eupen dient zwalpend OH Leuven nieuwe nederlaag toe en komt zowaar mee aan de leiding

OH Leuven heeft voor de derde keer dit seizoen verloren. Op het veld van Eupen ging het met 3-1 onderuit.

OH Leuven had dit seizoen al twee keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Tegen Eupen, dat 7 op 12 pakte, zou dat echter niet makkelijk worden. De bezoekers hadden ook de eerste kansen, maar na 25 minuten kreeg Eupen een penalty.

Scheidsrechter Laforge wees naar de stip na een fout van Ricca op Finnbogason. Gary Magnée twijfelde niet en knalde de penalty binnen. Voor de rust kwamen er geen echt uitgespeelde kansen meer, maar de thuisploeg trok wel met een voorsprong de kleedkamer in.

Eupen maakt het af na de rust

Wie dacht dat OHL zich na de rust zou herpakken was eraan voor de moeite. Banzuzi verslikte zich in zijn dribbel, Eupen profiteerde en Nuhu verdubbelde de voorsprong. OHL begon daarna wel vaker opzetten, maar scoren lukte nog niet.

Tot het tien minuten voor tijd ook een penalty kreeg na een fout op Schrijvers, die zelf de aansluitingstreffer maakte. Charles-Cook bezegelde het lot van OHL echter op een tegenaanval en knalde de 3-1 tegen de touwen. OHL maakte de 3-2 nog, maar de goal van Pletinckx werd afgekeurd voor buitenspel, het bleef 3-1.

Eupen hield zo de drie punten thuis en komt zowaar naast Club Brugge en KAA Gent op de eerste plaats. OHL kon nog altijd niet winnen dit seizoen en blijft achter met een 2 op 15.