Reset van het voetbal nodig? "Is zo ontzettend lelijk aan het worden"

Reset van het voetbal nodig? "Is zo ontzettend lelijk aan het worden"

De voorbije weken komt het voetbal geregeld in een slecht daglicht. Vooral van wat er naast het veld gebeurt.

Laserpennen op spelers en trainers, volledig foute gezangen, rellen voor of na wedstrijden. Er gaat geen week voorbij of het voetbal wordt met ongepaste zaken geconfronteerd.

Columnist Nico Dijkshoorn vindt dat het allemaal genoeg geweest is en dat er dringend maatregelen genomen moeten worden.

“We bevinden ons op een kruispunt. Het is tijd om keihard voor ons voetbal te gaan vechten”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Het wordt uit onze handen gerukt door subversieve aandachtshoeren die precies weten waar ze in het licht kunnen staan.”

De clubs mogen volgens hem zelf ook verdere stappen zetten. “Het mag vanuit de clubs allemaal wel wat minder naïef en wat minder opportunistisch. Ik wacht op de eerste club die een zerotolerancebeleid gaat voeren. Na ieder walgelijk lied en na iedere brandbom op het veld de wedstrijd staken en je verlies nemen.”

En dat zou bepaalde clubs wel eens zuur kunnen opbreken. “Liever degraderen dan deze gekken iedere week maar weer een podium gunnen. Dat zoiets nooit gaat gebeuren toont de spagaat. We houden zo veel van iets dat zo ontzettend lelijk wordt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties