Davy Roef mee naar het EK als penaltykiller? Franky Van der Elst heeft klare mening: "Stel je voor dat Tedesco dat dan roept"

Davy Roef mee naar het EK als penaltykiller? Franky Van der Elst heeft klare mening: "Stel je voor dat Tedesco dat dan roept"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Davy Roef is een fenomeen als het op strafschoppen aankomt. 36% van de elfmeters tegen hem gingen niet binnen, in 33% van de gevallen zat hij er met een redding persoonlijk voor iets tussen. Straffe cijfers. En dus?

Met 14 gestopte elfmeters op 36 doet niemand binnen de Jupiler Pro League beter dan hem. En dus gingen de voorbije dagen stemmen op om Davy Roef mee te nemen naar het EK.

Als derde doelman zou hij zeker niet misstaan, toch? Louis van Gaal liet ooit Tim Krul bij Nederland invallen enkel voor een strafschoppenreeks. "Een van Gaaltje doen, zou het kunnen", vraagt Frank Raes zich luidop af bij Sjotcast.

Roef mee naar het EK? 

Franky Van der Elst ziet het niet meteen zo'n vaart lopen: "Stel dat Courtois meegaat. De Belgen strompelen door de eerste ronde, Courtois houdt de Belgen recht en ook in de achtste finales. En dan is er de kwartfinale tegen pakweg Spanje, 0-0 na verlengingen."

"En dan gaat Tedesco tegen Courtois zeggen dat hij er af moet gaan voor Davy Roef? Thibaut, kom er maar af ... Dat wil ik wel eens zien." Frank Raes pikte meteen in: "Neen, dan komt vader Courtois van de tribunes naar beneden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties