"Compleet belachelijk en echt gestoord": iedereen zegt hetzelfde na dwaas gedrag van enkele 'supporters' Anderlecht, veel kritiek op vreemde reactie Debast

"Compleet belachelijk en echt gestoord": iedereen zegt hetzelfde na dwaas gedrag van enkele 'supporters' Anderlecht, veel kritiek op vreemde reactie Debast
Foto: © photonews

Enkele dagen na de hetze in RWDM - Eupen was het opnieuw 'raak' in Brussel met supporters van Anderlecht die bekertjes op het veld gooiden en daarbij ei zo na doelman Anthony Moris raakten. Ook een politiecommissaris werd achteraf geraakt.

De supporters van RSC Anderlecht konden hun irritaties en ontgoocheling niet verbergen na de 2-0 tussenstand van hun ploeg op bezoek bij Union SG. Waarop ze met bekertjes begonnen te gooien naar Anthony Moris.

De wedstrijd werd even stilgelegd en Jan Vertonghen, Théo Leoni en sterke man Fredberg moesten gaan praten met de supporters om ze tot bedaren te brengen. In het tumult kreeg ook een politiecommissaris nog een bekertje naar het hoofd geslingerd.

Na de match reageerde Zeno Debast eerder laconiek op het voorval: "De reactie was misschien wat hard, maar dit is een voetbalwedstrijd. Dus ik vind dat je zoiets moet accepteren. Voor een bekertje moet je geen drama maken."

Uitspraken die er bij de commentatoren bij VTM2 niet in konden: "Neen, dit moet niet gebeuren", aldus Marc Degryse. "Het was rakelings naast het oog van Moris. Dit afkeuren was toch beter geweest." Aster Nzeyimana gaf meteen aan dat bij Vitesse - Feyenoord alle spelers van Vitesse meteen aangaven dat zoiets niet bij hun club hoort. "Dit kan je toch afkeuren, Debast zijnde? Je kan dat toch gewoon zeggen? We hebben het tien minuten lang gezegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties