Anderlecht en Standard moeten vrezen voor strenge straf: beide clubs vinden mogelijke strafmaat "onevenredig"

Anderlecht en Standard moeten vrezen voor strenge straf: beide clubs vinden mogelijke strafmaat "onevenredig"
Foto: © photonews

Anderlecht en Standard moesten gisteren voor het Disciplinair Comité van de KBVB verschijnen. De twee clubs dreigen één of meerdere wedstrijden achter gesloten deuren te moeten spelen na de incidenten tijdens de Clasico van 7 december vorig jaar.

Anderlecht en Standard waren opmerkelijk samenhorig in hun verdediging. Ze werden beide verdedigd door dezelfde advocaat, Meester Grégory Ernes. Tijdens de bekerwedstrijd werd er met projectielen en pyrotechnisch materiaal gegooid en moest de wedstrijd in de 85ste minuut stopgezet worden. 

Ook in de gangen van het Lotto Park waren er ongeregeldheden. Als reactie kondigden beide clubs aan dat ze tot juni 2025 geen uitfans meer zullen meenemen tijdens onderlinge duels. Beide clubs hadden ook nog een voorwaardelijke straf staan.

Het parket liet weten dat beide clubs ook al indrukwekkend verleden op hun kerfstok staan hebben qua soorgelijke incidenten en eist een stevige straf. Anderlecht en Standard vinden dat wedstrijden achter gesloten deuren onevenredige straffen zijn gezien de financiële kosten. 

Er werd gewezen naar de politie die avond, die niet genoeg manschappen zou gehad hebben. Een uitspraak wordt verwacht in de loop van februari, maar er is ook nog beroep mogelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties