Hoe gaat de jonge Mokio de erfenis van Alderweireld en Vertonghen voortzetten bij Ajax

Hoe gaat de jonge Mokio de erfenis van Alderweireld en Vertonghen voortzetten bij Ajax
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagavond tekende Jorthy Mokio zijn driejarig contract bij Ajax. Hij koos mede voor de Nederlandse topclub omdat twee van zijn grote idolen daar school hebben gelopen.

Veel interesse in Jorthy Mokio

Mokio maakte maandagvond de definitieve overstap van KAA Gent naar Ajax. Ondanks meerdere voorstellen van de Gentenaars en van andere buitenlandse clubs koos hij voor een avontuur bij Ajax. 

"Ik heb voor Ajax gekozen omdat het een van de beste clubs ter wereld is. Daarnaast heeft Ajax ook de beste jeugdopleiding", aldus Mokio tegenover het webteam van Ajax.

Grote voorbeelden Alderweireld en Vertonghen

Met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen hebben twee voormalige Rode Duivels een gelijkaardig pad bewandeld. Ze zijn namelijk ook op jonge leeftijd naar Ajax gegaan. "Ze zijn uiteindelijk hoog geëindigd. Ik wil dezelfde stappen als hen zetten", vertelt de zestienjarige centrumverdediger.

"Ik ben een simpele, rustige voetballer met een goede steekpass. Daarnaast houd ik ook van indribbelen en kan ik goed verdedigen. Ik moet ook nog veel verbeteren, maar dat komt wel met de tijd."

Ambitieuze Mokio

Mokio heeft een gezonde ambitie en stelt zichzelf hoge doelen met Ajax. "Ik wil zoveel mogelijk prijzen pakken met Ajax", zegt Mokio. Al zal hij eerst worden opgenomen in het tweede elftal van Ajax.

Hij zal echter wel zijn kans krijgen om het eerste elftal van Ajax mee te trainen en zich zo te tonen. "Dat geeft mij wel extra motivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties