100 jaar later willen de finalisten van het eerste WK het toernooi samen organiseren

Maarten Pottie
| 1 reacties
100 jaar later willen de finalisten van het eerste WK het toernooi samen organiseren
Foto: © Photonews

In 2030 bestaat het wereldkampioenschap voetbal honderd jaar. In de eerste finale in 1930 versloeg Uruguay Argentinië met 4-2. Een eeuw later willen ze het WK samen organiseren.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino juicht het toe dat Argentinië en Uruguay de intentie hebben uitgesproken om gezamenlijk het WK te organiseren in 2030. "De wereldvoetbalbond was de afgelopen jaren geen voorstander van een WK dat in meerdere landen wordt gespeeld, maar persoonlijk denk ik daar heel anders over", vertelde Infantino bij een bezoek aan het hoofdkwartier van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond in Paraguay.

Tot nu toe vond het wereldkampioenschap slechts eenmaal in meer dan één land plaats. Dat was in 2002, toen Japan en Zuid-Korea de organisatie voor hun rekening namen. Infantino pleitte tijdens zijn campagne om voorzitter te worden zelfs voor een eindronde in een hele regio.

WK 2026

De FIFA wil later dit jaar de procedure starten om een gastland voor het WK 2026 toe te wijzen. Voortaan beslist het congres met alle nationale bonden daarover en niet langer het uitvoerend comité. Canada, Mexico (dat openstaat voor een gezamelijke bid met de VSA) en Colombia stelden zich al kandidaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties