Cercle pas in slotminuten voorbij KVM

Truyens Himke

KV Mechelen verloor op het veld van Maldegem een oefenpot tegen Cercle Brugge met 2-1. Kersverse aanwinsten Bart Van Zundert en Luis Carlos De Brida kwamen beiden aan de aftrap.

Malinwa liet een degelijke indruk na in de eerste helft. Toch waren de kansen schaars. In de dertiende minuut kon Marko Vujic uitpakken met een knap schot vanuit de tweede lijn, en vervolgens was er Simon Valgaerts die een hoekschop op de paal kopte. Na achtentwintig minuten moest Rubin Dantschotter, de Brugse goalie, een goedgenomen vrije trap van Van Zundert over de deklat duwen. Tussendoor kon Cercle tweemaal dreigen via Andreus Vlachos. Een eerste helft arm aan kansen dus, met vooral middenveldspel en een op sommige momenten aardig voetballend KV.

In de tweede helft toonde Cercle Brugge zich gretiger. Na zesenvijftig minuten spelen (ver)knalde Slobodan Slovic –die bij deze de award voor leukst allitererende naam krijgt- een goeie voorzet van Vlachos naast de kooi van Tom Verelst. Het was even later Malinwa dat wél tot scoren kwam. Van Zundert zette een penalty na een fout op de doorgebroken Vujic feilloos om. De wedstrijd leek dood te bloeden als een onzorgvuldig gekeeld rund, tot de ingevallen Ian Dhaese vrij onverwacht kon gelijkmaken. In de vijfentachtigste minuut kreeg ook Cercle een strafschop na vermeend handspel. Vlachos zette de 2-1 op de bordjes. Een schotje van Valgaerts in de laatste minuut kon daar niets meer aan veranderen.

Cercle Brugge – KV Mechelen was een partij waarvan enkel de eerste helft echt het bekijken waard was. We onthouden vooral het uitstekende debuut van Van Zundert en de lekkere soep met balletjes in de Maldegemse kantine.

Cercle Brugge: Rubin Dantschotter, Pieter Inghelbrecht (’71 Wassim Kerkeni), Jasper Schotte (’71 Bjorn Daeninck), Glenn Carton, Ewout Denys, Matthias Feys, Andreus Vlachos, Slobodan Slovic, Yannick Euvrard, Fabian Martens (’60 Ian Dhaese), Jan Masureel.

KV Mechelen: Tom Verelst, Jan Verlinden, Semih Serbest, Johan Verheyen, Simon Valgaerts, Marko Vujic, Uzoma Igwe (’54 Dirk Huysmans), Aboubakar Musa, Ewen Verheyden (’45 Patrick Kanene), Bart Van Zundert, Luis Carlos De Brida (’64 Kenny Rucquoy).

Doelpunten: ’59 Van Zundert (pen., 0-1), ’67 Dhaese (1-1), ’86 Vlachos (pen., 2-1)