Lokeren haalt het bij Cappellen

Jorg Keldermans

Lokeren won vanavond met 2-3 op het veld van derde klasser Cappellen FC. De eerstenationaler trad vanavond aan met de spelers die gisteren in Sint-Niklaas niet in actie kwamen.

Cappellen liep van bij aanvang van de wedstrijd achter de feiten aan. Nog voor er tien minuten weggetikt waren, stond het reeds 0-2. Eerst rondde Overmeire een actie door het centrum af en even later verdubbelde Coppens met het hoofd de voorsprong. Cappellen reageerde met een te zwakke lob van Severeyns en Stevens liet een wenkende kans onbenut. Op het half uur kwam Lokeren met een derde doelpunt. Bancé kopte een voorzet van Hendrikx haarfijn binnen. Cappellen trachtte voor de rust nog iets aan de achterstand te doen, maar zowel Stevens als Severeyns strandden op doelman De Vroe.

Na de rust was het een kwartier wachten op het eerste doelgevaar. Ferket redde een poging van Deschacht en even later trof invaller De Wilde via Ferket de lat. Cappellen redde de eer toen Devic op aangeven van Mücher de bal vanop afstand binnen schoot. Even later schoot diezelfde Devic een vrije trap binnen het bereik van De Vroe. In de slotfase versierde Severeyns nog een strafschop die hij zelf omzette. Zanzan liet in de laatste minuut de 2-4 liggen.

Cappellen, nog steeds zonder Geeraerts, Lauwrys en Ferket, verloor een tweede maal op rij in deze voorbereiding. De volgende oefenwedstrijd komt eraan op dinsdag 2 augutus in Berchem, op zaterdag 6 augustus volgt Antwerp FC.

Cappellen FC: Ferket; Mücher, Van Der Linden, De Keyser, Chergui; Meeusen (62' Dekkers), Kortland (70' Delcour), Da Silva, Devic; Severeyns en Stevens (46' Schoenmaekers).

Lokeren: De Vroe, Delclef, De Winne, Diallo, Zanzan, Coppens (60' De Wilde), Gretarsson, Overmeire (62' Clappaert), Hendrikx, Tailson (75' Schamp), Bancé (46' Deschacht).

Doelpunten: 7' Overmeire 0-1, 10' Coppens 0-2, 31' Bancé 0-3, 69' Devic 1-3 en 85' Severeyns 2-3 (strafschop).