Loch Ness duikt weer op in Antwerpen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Loch Ness duikt weer op in Antwerpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is er nog nooit geweest en is al zoveel keer besproken geweest? Jawel het monster van Loch Ness. Opnieuw duikt dit monster op in Antwerpen maar onder de vorm van een fusieclub.
 
Dat het momenteel voor geen meter loopt bij de Antwerpse clubs is meer dan duidelijk. Bij Lierse stokt de motor. Bij Germinal Beerschot zijn ze in het bezit van de rode lantaarn en op Antwerp ziet men meer naar onder dan naar boven in de tweede klasse. De ploeg van Regi van Acker kreeg een grondige schoonmaakbeurt, maar veel verschil is er niet met vorig jaar. Bij de Ratten leek het de goede weg op te gaan vorig seizoen na de bekerwinst, maar verlies in de Uefa-beker en een laatste plaats in het klassement doet iets geheel anders vermoeden. De aankoop van verschillende buitenlandse spelers, die momenteel geen meerwaarde bieden, schoot niet in het goede keelgat bij de Kielse supporters.
 
De oplossing: Een fusie tussen Antwerp en Germinal Beerschot. Misschien zou het de ideale oplossing kunnen zijn, misschien ook helemaal niet. Is het water daar ondertussen niet te diep voor geworden? Komt er met de fusie een betere ploeg? Een topclub zoals Germinal Beerschot voor ogen had, maar waar het maar niet in slaagde? Er zijn honderden vragen over een fusie. Voor de buitenstaander is het allemaal heel logisch en het zou goed zijn voor het Antwerpse voetbal. Als het allemaal zo simpel leek, was de samensmelting er al lang geweest. Blijkbaar is het niet zo evident. Ook burgemeester Patrick Janssens en schepen Ludo Van Campenhout weten er amper raad mee.
 
Hoe kan een club als Antwerp opnieuw in de juiste richting worden geduwd? Een andere voozitter? Een geheel ander bestuur? Of bouwen zoals men nu aan het proberen is? De vraag die menig Antwerpsupporter zich stelt.
Hoe geraakt Germinal Beerschot weg van de laatste plaats? En hoe kan men nu eindelijk aansluiten bij de top vijf, wat het bestuur al wou na 3 jaar, maar die er nog steeds niet is. Verre van blijkt nu zelfs.  
 
De problemen van een fusie blijven steeds opnieuw dezelfde.
- Wat gaat er gebeuren met de naam? FC Metropool, FC Antwerpen, Antwerp-Germinal-Beerschot, ...
- Wat blijft er over van de kleuren? Het rood-wit van Antwerp met de kleuren rood-geel-paars van Germinal Beerschot? Een kleurboek lijkt eraan te komen.
- Waar moet men naar toe? Op de Bosuil... plaats genoeg, maar het stadion te oud. Naar het Kiel... te weinig plaats en geen goede omgeving.
- Wat met de supporters? Hoeveel fanatieke supporters haken er af? Hoeveel komen erbij? Kan men onderling op de tribune zitten roepen naar “hun” club?
 
Het is al langer duidelijk, dit zou de meest moeilijke fusie zijn in de voetbalgeschiedenis. Voor velen een onmogelijke opdracht, voor andere een droom die in vervulling zou gaan, met mogelijk topvoetbal in Antwerpen. [KV]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties