Club eindigt oefenkamp met gelijkspel

Kristof Blomme

Vandaag speelde Club Brugge een tweede oefenpot. Na de zware nederlaag tegen Angola dwong blauw-zwart tegen Nürnberg een 2-2 gelijkspel af. Vandaag keren de Bruggelingen terug naar België.

Al na amper één minuut konden de Duitsers op voorsprong klimmen. De bal belandde echter op de onderkant van de lat en ging niet over de doellijn. Club was voor de pauze beter, maar kwam toch op achterstand halfweg de eerste periode. Ishiaku kopte meteen daarna de gelijkmaker al tegen de touwen na een hoekschop van Dufer. Twee minuten later kwam Club op voorsprong. Een goeie doorstekbal van Vandelannoite werd door Vlaeminck koel afgemaakt.

In de tweede helft klommen de Duitsers na een uur weer op gelijke hoogte. Polak moest nog uitgesloten worden, maar hij mocht toch op het veld blijven staan, ondanks twee gele kaarten. Op het einde kreeg Blondel nog een mogelijkheid op de winnende treffer, maar hij besloot voorlangs. Blauw-zwart besloot het oefenkamp dus met een hoopgevende prestatie.

Club Brugge: Verbauwhede ; De Cock (46' Vanaudenaerde), Vandelannoite, Valgaeren en Klukowski ; Dufer, Englebert en Vlaeminck (60' Hermans) ; Yulu-Matondo, Ishiaku en Blondel.