Heenwedstrijden in Belgische Beker

Kristof Blomme
| 0 reacties
Heenwedstrijden in Belgische Beker
Foto: © SC

Woensdagavond worden vier heenwedstrijden gespeeld in de kwartfinale van de Belgische Beker. De topper is de partij in het Ottenstadion tussen Gent en Standard. Daarnaast bekampen de twee verrassingen van dit seizoen elkaar in het Waregemse Regenboogstadion. Ook enkele ploegen uit de tweede helft van het klassement dingen nog volop mee naar de Belgische Beker. Zo speelt Moeskroen tegen Beveren en treedt Sint Truiden aan tegen Charleroi.

AA Gent rekent vooral op Mbark Boussoufa om de Rouches te kloppen. De kleine straatvoetballer speelt al een heel seizoen op een hoog niveau. De Buffalo's kunnen niet rekenen op Dario Smoje die geschorst is. Bovendien is Steve Cooreman geblesseerd. De Ierse aanvaller, Foley, is nog twijfelachtig. Hij heeft een probleempje met de enkelbanden. De Oost-Vlamingen treffen Standard op een goed moment. Dit weekend werd op Sclessin verloren van revelatie Zulte-Waregem. Geraerts gaf al te kennen dat de groepssfeer hierdoor wat werd aangetast. Toch is de Beker een volledig ander verhaal dan de competitie en blijft het de kortste weg naar Europees voetbal. Sergio Conceiçao, de patron, is sterk twijfelachtig. Daarnaast zijn Wamberto, Walasiak, Garbini en Roussel buiten strijd. Dembele komt voor het eerst in de ploeg.

Zulte-Waregem en Westerlo, het nummer vier en vijf uit het klassement, nemen het ook tegen elkaar op. Bij de thuisploeg is tijdens de winterstop niemand vertrokken. Merlier, Vandendriessche en Breleur trainen al mee met de groep, maar ze zijn nog niet wedstrijdfit. Waarschijnlijk start Dury met dezelfde elf die op Standard wonnen. Ook Westerlo treedt met dezelfde elf aan als in het weekend. Toen werd wel verloren tegen Germinal Beerschot. Delen en Elejiko zijn nog uitgeschakeld. Martin Kolar is niet speelgerechtigd. 

Moeskroen en Beveren zijn twee ploegen uit de onderste regionen van het klassement. Zij kunnen hun seizoen nog wat opsmukken met een goede prestatie in de Beker. Bij de Henegouwers raakt Oussalah dit weekend zwaar geblesseerd. Hij brak zijn scheenbeen en is dus voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hij wordt vervangen door Dugardein die opnieuw fit is na een spierblessure. Naast Oussalah is ook Grimaldi out. Noukeu en Custovic zitten een schorsingsdag uit. Ook Beveren moet een belangrijke pion missen. Junior liep een enkelblessure op en wordt vervangen door Pachéco. Daarnaast is Arunina nog niet inzetbaar. De jonge Verhulst verdedigt weer het doel aangezien Copa de Afrika Cup speelt. 

Sint Truiden, het nummer voorlaatst, speelt tegen Charleroi. De thuisploeg gaf tegen rode lantaarn Lierse op het einde nog de overwinning weg, wat zorgde voor een mentale tik. Bovendien kan het nog geen beroep doen op Santalab, Kalisa, Buvens, Mulemo en PeetersSimaeys en reservedoelman Boeckx zijn nog onzeker. Charleroi, dat dit weekend stuntte tegen Racing Genk, kan op iedereen rekenen. Waarschijnlijk start ook Mathijssen met dezelfde elf als zondag. Dat betekent dat zowel Brogno, Akgül als Sterchele opnieuw aan de aftrap zouden komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties