Belgacom, VRT en VT4 willen Rode Duivels en Beker

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Belgacom, VRT en VT4 willen Rode Duivels en Beker
Foto: © SC

Nadat vorig jaar de televisierechten voor de Belgische competitie onder de hamer gingen, worden nu die voor de Beker en de Rode Duivels verkocht. De voetbalbond maakte vandaag bekend dat het op 22 mei de rechten zal toewijzen. De interesse is alvast erg groot.

De voetbalbond zal de rechten verkopen in acht aparte loten. Elke geïnteresseerde kan bieden op één of meerdere loten. Het gaat om de thuiswedstrijden van de nationale ploeg, de thuiswedstrijden van de vijftien andere nationale jeugdelftallen, alle kampioenschapswedstrijden vanaf derde nationale afdeling tot en met de provinciale afdelingen, de wedstrijden van de Beker van België, de wedstrijden van het damesvoetbal en van het Futsal, de internetrechten en de rechten op nieuwe media, waarmee men vooral doelt op mobiele telefonie.

De Beker van België wordt nog eens in verschillende loten onderverdeeld. Elke fase van het toernooi -van de eerste ronde tot de finale- kan straks bij een andere televisiezender terecht komen. De rechten voor de Beker gelden trouwens voor drie seizoenen, in tegenstelling tot de rechten van de Rode Duivels, die voor één seizoen extra gelden.

De interesse voor de verschillende loten is alvast erg groot. In Vlaanderen tonen de VRT en VT4 interesse. Ook digitale televisie-aanbieder Belgacom denkt eraan om een bod uit te brengen. Langs Waalse zijde zijn RTL en RTBF geïnteresseerd. VTM en Telenet houden zich voorlopig afzijdig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties