'Kompany naar Lyon voor 16 miljoen'

Harald Berings
| 0 reacties
'Kompany naar Lyon voor 16 miljoen'
Foto: © SC

Vincent Kompany vertoeft momenteel in het Zuid-Franse Lyon. Voor zijn revalidatie dacht u? Ja, maar blijkbaar heeft de trip naar Lyon de Gouden Schoen meer opgeleverd dan een herstelde rug. Volgens twee bronnen van Het Laatste Nieuws zou de jonge Belg een contract voor vier seizoenen getekend hebben bij de Franse kampioen.

Voorlopig heeft noch Anderlecht noch Kompany zelf de transfer bevestigd, maar in Frankrijk is het dan ook de gewoonte voor clubs om hun aankopen pas bij de opening van een nieuwe transferperiode officiëel voor te stellen. Volgens HLN zou de club van onder andere Juninho en nationaal doelman Coupet maar liefst zestien miljoen euro veil hebben voor 'het grootste Belgische talent sinds jaren'. Dit bedrag zou meteen een record betekenen in het Belgisch voetbal.

Hiermee zou Kompany dus Jan Koller van die recordplaats verdringen. De Tsjech verhuisde in mei 2001 van Anderlecht naar Dortmund voor 12 miljoen euro. Daniël Van Buyten bracht zijn club Standard in diezelfde zomer 11 miljoen euro op toen hij de Rouches inruilde voor Olympique Marseille. Emile Mpenza volgt op de vierde plek: hij verruilde Standard voor Schalke 04, dat een kleine negen miljoen euro op tafel legde. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties