Ruzomberok wint, Lille gelijk

Anthony Van der Planken

Komend weekend starten onze Europese deelnemers pas echt aan hun internationale campagne. Anderlecht speelt woensdag al in de Champions League, terwijl Club Brugge, Zulte Waregem en Standard donderdag aan de bak moeten in de Uefa-beker.

De Champions League - campagne van Anderlecht start thuis tegen het Franse Lille. Datzelfde Lille speelde net als Anderlecht zaterdagavond 1-1 gelijk, maar dan op het veld van Nantes. Peter Odemwingie, ex-La Louvière, scoorde al gauw de 0-1, maar Payet scoorde in de tweede helft toch nog de gelijkmaker.

Ruzomberok, de Slovaakse tegenstander van Club Brugge, wist wél te winnen. Het won thuis met 3-2 van Nitra. Nezmar bracht Ruzomberok in het laatste kwartier van de eerste helft op z'n eentje op een 2-0 voorsprong. Grajciar zorgde in de tweede helft voor de aansluiting, maar via Rak liep Ruzomberok weer 3-1 uit. In de slotfase werd het nog 3-2 via Cizmar. De Slovaakse kampioen lijkt dus meer dan klaar voor zijn thuisconfrontatie met Club Brugge, dat dit weekend thuis niet verder geraakte dan een 0-0 tegen promovendus Bergen.

Lokomotiv Moskou, tegenstander van Zulte Waregem, en Celta de Vigo, de opponent van Standard, spelen vandaag pas.