Roeselare en Gent door, Brussels uitgeschakeld

Thomas Dubois

Vandaag staan er in de Beker van België nog acht wedstrijden op het programma. Vier daarvan werden om 15 uur afgetrapt en zijn afgelopen. Om 16 uur begon STVV aan z'n wedstrijd tegen Cappellen. Club Brugge trapt om 18 uur af tegen Union.

Roeselare kon zich alvast probleemloos kwalificeren voor de volgende ronde. Het kreeg met Mol-Wezel een makkelijke klus en meer dan een verplicht nummertje werd het niet, 3-0. Smits, Vaesen en Kpaka zorgen voor de doelpunten. Ook AA Gent kwalificeerde zich voor de volgende ronde, maar had het minder gemakkelijk dan de West-Vlamingen. Pavlovic bracht Gent 0-1 voor, maar Tienen kon gelijk maken via Geebelen. In de slotfase kreeg Gent loon naar werken, 1-2 via de Ier Foley.

Cercle Brugge is uitgeschakeld. Het speelde een slechte wedstrijd bij tweedeklasser Dender en zag tot overmaat van ramp De Sutter uitvallen met rood. In de slotminuten kreeg Cercle het deksel op de neus van de trefzekere Gunther Thiebaut, die voor Dender kon scoren op strafschop, 1-0 en Cercle ligt eruit.

Kortrijk en FC Brussels toonden zich aan elkaar gewaagd en hadden uiteindelijk verlengingen nodig. Brussels kwam 0-1 voor via Gorius, maar verloor ook twee spelers –Durieux en Kargbo- met een rode kaart. Kortrijk vocht zich terug in de wedstrijd en maakte in het slot van de wedstrijd gelijk via Vervaeke en sleepte zo nog verlengingen uit de brand. Daarin buitte de thuisploeg het numerieke overwicht goed uit. Gezelle en Verbrugghe scoorden elk nog één keer en brachten de 3-1 eindstand op het bord.