Rekdal en Joyce na Antwerp-Lierse

Bart Hermans

Voetbalkrant woonde de trainersbabbel na Antwerp – Lierse bij en tekende op wat beide trainers te zeggen hadden:

Kjetil Rekdal: "Ik wil beginnen met te zeggen dat Antwerp de betere ploeg was en verdiend heeft gewonnen. Wij begonnen goed aan de wedstrijd maar toen kwam hetzelfde liedje van altijd terug. We hebben domme dingen gedaan en veel balverlies geleden. We hebben niet snel genoeg omgeschakeld bij balverlies en ook op snelle vrije trappen en inworpen waren we niet alert genoeg. Zo is de eerst goal ook gevallen. We werden dan onrustig en het spel werd nog onzuiverder. Ik heb de spelers op bepaalde dingen aangesproken tijdens de rust en één minuut na de rust is het weer prijs. Een Antwerp-speler kan heel veer vrij komen inlopen zonder dat hij wordt aangevallen en uiteindelijk wordt dat penalty en 2-0. We hebben dan een paar wissels doorgevoerd en zijn nog beter in de wedstrijd gekomen. Het laatste half uur hebben we Antwerp onder druk gezet en moesten ze wel achteruit gaan. De aansluitingstreffer kwam veel te laat. Op verplaatsing met zo'n agressieve en hitsige sfeer moet je rustig voetballen en dat is ons niet gelukt vandaag. Antwerp heeft dus verdiend gewonnen maar we geven nog niet op en nu komen er twee thuismatchen aan. Donderdag tegen Mechelen moeten we winnen om terug op kop te komen. Antwerp heeft na vandaag ook terug kans en Kortrijk is hoogstwaarschijnlijk uitgeschakeld. We zullen zien wie in deze laatste drie wedstrijden de meeste punten haalt en als winnaar uit de bus komt."

Warren Joyce: "Vandaag was het voor ons een Cup Final want als we niet winnen vandaag is het voorbij. Ik was gelukkig met de houding en de inzet van de spelers. Ook de supporters waren weer schitterend en ze zijn echt wel een grote hulp voor dit team. We hadden twee zware wedstrijden tegen Mechelen die fysiek heel bepalend waren. Vandaag verwachtten we ons aan een match die meer op techniek en tactiek zou gespeeld worden. Ik heb Lierse dit seizoen een paar keer bezig gezien en ze geven de tegenstander altijd op technisch en tactisch gebied een probleem. Een ploeg als Lierse ligt ons beter dan Mechelen die meer op fysiek spelen. Het was vandaag gewoon schitterend van mijn spelers en we zijn terug in de strijd. Er is nog een lange weg te gaan en we moeten de volgende drie wedstrijden allemaal winnen om toch een kans te maken. Het zal niet gemakkelijk zijn maar we pakken het wedstrijd voor wedstrijd aan." [AN]