D'Hooghe: 'Misschien wel favoriet voor titel'

Nico Wieme
| 0 reacties
D'Hooghe: 'Misschien wel favoriet voor titel'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Zondagmiddag is het D-day voor Club Brugge en Standard. Dan staan de nummers één en twee van de competitie tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion. Michel D’Hooghe, voorzitter van blauw-zwart, kijkt reikhalzend uit naar deze topper.

Michel D’Hooghe is nog niet veel in de media geweest dit seizoen en dat vindt hij zelf maar best ook. Het is voor de Clubvoorzitter een teken dat zijn ploeg goed draait. Vorig jaar stond de geneesheer vaak in het oog van de storm en dat zinde hem niet. Zondag kan Brugge een hoop frustraties van het vorige seizoen van zich af schudden als Standard op bezoek komt.
 
Titelkandidaat
“De wedstrijd tegen Standard is belangrijk, maar nog niet bepalend. Ik wil ook niet hypocriet doen: wie over halfweg op één staat, is kandidaat voor de titel. Misschien zelfs favoriet, gezien de drie punten voorsprong”, beweert D’Hooghe in Het Laatste Nieuws. “Ik ben 36 jaar actief in het voetbal, waarvan 25 jaar als voorzitter van de Profliga, de voetbalbond en Club. Ik heb duizend keer gewonnen en duizend keer verloren. Ik heb twintig keer een wedstrijd van de eeuw gespeeld, maar naar de wedstrijd van zondag kijk ik verlangend uit.”
 
Voldoening
De Clubpreses spreekt niet graag in termen van wraak. Bij een overwinning zou de voldoening echter groot zijn na het harde werk dat er de voorbije maanden op Olympia geleverd werd. “Zondag staat veel op het spel, maar we mogen niet ‘overfocussen’. De wedstrijd tegen Standard is belangrijk, maar nog niet bepalend.”
 
Mentaliteit
De voorzitter heeft lovende woorden over voor zijn spelers en trainers. “Ik wil mijn spelers en trainers een compliment geven. De basiswaarde die deze club altijd gerespecteerd heeft en altijd als voorbeeld heeft gehad, zetten zij om in daden: matchen die vorig jaar verloren werden, winnen we nu dankzij een formidabele collectieve inzet. Het grote verschil met vorig jaar is de mentaliteit.”
 
Geen tweestrijd
D’Hooghe gelooft niet in een tweestrijd tussen zijn Club Brugge en Standard Luik. “Ik zie wat ik zie: Germinal Beerschot brengt momenteel het beste voetbal van het land. Cercle Brugge is een aangename verrassing en krijgt mijn complimenten”, aldus de erevoorzitter van de Belgische Voetbalbond, die zelfs paars-wit niet afschrijft. “Anderlecht ligt achterop en hun kansen zijn niet meer zo groot. Maar het heeft goed ingekocht. Geen van hen heeft zijn laatste woord al gesproken. Geen van hen schrijf ik al af”, eindigt D’Hooghe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties