Cercle nipt voorbij matig Roeselare

Fabian Morren
| 3 reacties

Cercle Brugge heeft de heenwedstrijd in de kwartfinales van de beker van België verdiend gewonnen. Het team van Glen De Boeck versloeg Roeselare met 1-0.

Cercle Brugge begon fel aan de wedstrijd, maar Roeselare kwam aanvankelijk niet echt in de problemen. De thuisploeg dreigde met een lob van Gombami en een flauw schotje van Kanu. Roeselare zorgde twee keer voor licht gevaar langs Dissa.

Halverwege de eerste helft stond de thuisploeg wel op voorsprong. Kanu legde goed af voor Portier en die knalde mooi in de rechterbenedenhoek binnen. Nadien wilde Roeselare wel, maar Cercle controleerde makkelijk de wedstrijd.

Dat spelbeeld veranderde ook niet in de tweede helft. De thuisploeg bleef baas en kreeg de betere kansen. Invaller Stijn De Smet zette doelman Sierens aan het werk en ook Gombami was nog gevaarlijk.

Cercle zocht de geruststellende tweede treffer, maar die bleef uit. Zekerheid heeft groen-zwart dus nog niet. Op basis van deze wedstrijd mag Cercle wel al dromen van de halve finales. (AN)