Hazard: "Met mijn weelderige haardos lijk ik op Fellaini"

Kevin Van Cutsem
| 2 reacties
Hazard: "Met mijn weelderige haardos lijk ik op Fellaini"
Foto: © SC

Eden Hazard zit opnieuw in de selectie van de Rode Duivels. De aanvallende middenvelder van het Franse Lille maakte in de vorige interland (tegen Luxemburg) zijn debuut. Ook nu hoopt de jonge belofte op speelminuten: “Het zou mij kippenvel bezorgen."

De toekomst lacht Hazard, vorige maand 18 geworden, toe. Bij zijn club Lille maakte hij afgelopen weekend het winnende doelpunt. En vanavond krijgt hij wellicht opnieuw internationale speelminuten tegen Slovenië. “Het gaat inderdaad superbien met me, zowel in Frankrijk als hier bij de nationale ploeg”, opent Hazard ons gesprek. “Ik besef dat ik telkens een beetje geluk moet hebben om geselecteerd te worden. Maar ik lig vrij goed in de groep, misschien helpt dat wel”, grapt de aanvallende middenvelder.
 
Tegen Luxemburg debuteerde Hazard erg sterk. Ook nu hoopt de ex-Tubizespeler op speelminuten. “Ik scoorde al twee keer in 2009 en voel me al een tijdje erg fit. Maar dat is nooit een garantie op een eventuele invalbeurt. Misschien zijn mijn kansen vergroot nu Fellaini is weggevallen. Met mijn weelderige haardos en mijn lengte zien ze misschien zelfs het verschil niet”, lacht de kortgeschoren Hazard die slechts 1.69 meter meet.
 
Toch kan de speelvogel ook bloedserieus zijn. “Het is een speciaal gevoel als die selectie binnenkomt. Voor mij blijft dit elftal een droom. Het wordt misschien mijn tweede interland, dat idee alleen al geeft me kippenvel. Ik ben erg trots dat ik, gezien mijn leeftijd, nu al in het A-elftal zit. Tegelijk geeft het me een boost om nog harder te werken. Als je er één keer hebt bijgezeten en de sfeer hebt opgesnoven, dan wil je er voortaan altijd bij zijn. Maar ik besef evenzeer dat ik misschien nog bij de beloften zal moeten spelen, zeker als iedereen hier opnieuw fit is. We zien wel”, besluit Hazard.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties