Charleroi maakt Tubeke belachelijk

De Nijs Michael
| 3 reacties

Charleroi oefende gisteren tegen AFC Tubeke. Op papier een niet meteen simpele opdracht, want de Waals-Brabantse oefenpartner degradeerde nog maar pas naar de tweede klasse. Toch kenden de Karolo's geen problemen, het werd liefst 6-0.

Charleroi kon niet beter beginnen aan de partij. Na één minuut kopte Théréau een voorzet van Habibou voorbij de Tubeekse doelman. Na een kwartier verdubbelde Théréau de score. De aanvaller kon de bal tegen de touwen schieten nadat Chakouri een bal van Cordaro onderschepte op het middenveld. Charleroi kreeg nog kansen via Mujangi Bia en Habibou, maar het bleef 2-0 bij de rust.

In de tweede periode nam Charleroi wederom een sterke start. Sergio schoot van ver tegen de paal, maar via het lichaam van de Waals-Brabantse doelman werd het toch 3-0. Op het uur zorgde Diogo voor de mooiste treffer van de avond, hij lobde de bal vanop 40 meter over de doelman van Tubeke. De neo-tweedeklasser probeerde wel iets terug te doen, maar was nooit echt gevaarlijk. Via Chabaud en Iajour werd het uiteindelijk nog 6-0.

Charleroi eerste helft:
Lahaye, Chakouri, Kere, Guedioura, Orlando, Oulmers, Cordaro, Bia, Christ, Habibou, Théréau.

Charleroi tweede helft: Lahaye, Lella, Blanc, Guedioura, Grisez, Chabaud, Sergio, Kage, Iajour, Diogo, Mboyo.

AFC Tubeke: Govoni, Brouckaert, Neels, Bensaly (38' Vandelanoitte), Renson, Haydock, Mvuezolo, Ladrière, Mendez, Steens, Yetna.