NEC-hooligans opgepakt in Antwerpen

Ward Callens
NEC-hooligans opgepakt in Antwerpen
Foto: © SC

De lokale politie van Antwerpen heeft vrijdagavond 27 Nederlandse hooligans opgepakt die een confrontatie zochten met supporters van Germinal Beerschot. Dat zegt Alfons Bastiaenssens, woordvoerder van de politie.

Na afloop van het competitieduel tussen Germinal Beerschot en AA Gent kreeg de Antwerpse lokale politie melding van de Nederlandse collega's dat er een een veertigtal supporters van NEC op weg was naar Antwerpen. Ze wilden de confrontatie aangaan met de harde kern van Germinal Beerschot.

“Tijdens de zomer van 2009 was er in Groesbeek (Nederland) na een oefenwedstrijd al een gewelddadig treffen tussen de harde kernen van de twee clubs”, zegt Alfons Bastiaenssens. “Toen we melding kregen vanuit Nederland, waren onze ordediensten nog aanwezig. We hebben beslist om direct en kordaat op te treden. We konden een aantal wagens met daarin de NEC-supporters tegenhouden in Merksem aan de Vaartkaai.”

Volgens de woordvoerder werden er ondermeer kettingen en metalen staven in beslag genomen. “We hebben uiteindelijk 27 NEC-supporters bestuurlijk aangehouden en verhoord”, vervolgt Bastiaenssens. “We stellen tegen elk van hen proces-verbaal op voor inbreuken op de voetbalwetgeving.” In de loop van de nacht werden de Nederlandse supporters weer vrijgelaten. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties