Testmatchen klein drama deelnemer play-off I

Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Testmatchen klein drama deelnemer play-off I
Foto: © SC

De club uit play-off I die testmatchen voor Europees voetbal moeten spelen, heeft vijf wedstrijden in amper veertien dagen in het vooruitzicht.

Hierdoor is de winnaar van play-off II, Racing Genk of Westerlo, in het voordeel. In het geval van STVV zouden de Kanaries het volgende programma onder de neus krijgen: 2 mei in Club Brugge, 5 mei thuis AA Gent, 8 mei in Anderlecht, 13 mei uitwedstrijd testmatch en 16 mei terugwedstrijd testmatch.

"Dit zouden wij met onze kleine kern gewoon niet aankunnen", zegt STVV-coach Guido Brepoels in HBvL. "Als we Europa in willen, dan liefst via de derde plaats, dan zijn we ook ineens van die testmatchen af. Bovendien beginnen we op 15 juni alweer aan het nieuwe seizoen."

De winnaar van play-off II heeft nog vier duels over op weg naar Europees voetbal. Op 2 mei staat Genk - Westerlo op het programma. De terugwedstrijd is gepland op 7 mei, met daaropvolgende finalewedstrijden op 13 en 16 mei tegen een club uit play-off I. De winnaar van play-off II speelt dus slechts vier duels in plaats van vijf en heeft meer recuperatietijd tussen de wedstrijden. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties