Wanneer starten Belgische clubs Europese campagne?

Melissa Maes
| 94 reacties
Wanneer starten Belgische clubs Europese campagne?
Foto: © SC

Racing Genk, Standard, Anderlecht, Club Brugge en Westerlo starten binnenkort hun Europees avontuur. Maar wanneer?

Racing Genk is landskampioen en mag dus in de Champions League aantreden in het kampioenenspoor. De loting van de voorlaatste voorronde vindt plaats op 15 juli. De heenwedstrijd is op 26 of 27 juli en de terugmatch op 2 of 3 augustus.

Standard treedt ook aan in de voorlaatste voorronde van de Champions League, maar in het niet-kampioenenspoor. Met andere woorden, de Rouches krijgen moeilijkere tegenstanders. De data van de loting, heen- en terugmatchen zijn dezelfde als bij Genk.

Anderlecht kan het langst genieten van de rust, want paars-wit komt pas in de laatste voorronde van de Europa League aan de bak. De loting vindt plaats op 5 augustus. De heenmatch is voorzien op 18 augustus, de terugwedstrijd op 25 augustus.

Club Brugge begint in de voorlaatste voorronde van de Europa League. 15 juli weet blauw-zwart wie de tegenstander is en speelt op 28 juli en 4 augustus.

Westerlo kent de uitslag van de loting op 20 juni. De spelers moeten 14 juli klaar zijn voor het Europees avontuur. 21 juli vindt de terugwedstrijd plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties