Voetbalclubs krijgen 260.000 euro voor sociale projecten

Melissa Maes
| 93 reacties
Voetbalclubs krijgen 260.000 euro voor sociale projecten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Achttien eerste- en tweedeklassers krijgen in totaal 260.000 euro steun om sociale projecten te financieren. Dat bedrag komt van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters, samen met de vzw Open Stadion.

Met de subsidie wil Philippe Muyters het sociaal engagement van de voetbalclubs blijven versterken en prikkelen. Momenteel bestaan er al projecten zoals G-voetbal (voor gehandicapten), thuislozenvoetbal, voetbal in de gevangenis en blindentribunes.

Samen met Open Stadion nodigde de Vlaams minister de Vlaamse en Brusselse voetbalclubs uit eerste en tweede klasse uit om een ‘participatiebevorderend en kwaliteitsvol sociaal project in te dienen'. Eenentwintig clubs gingen in op die oproep.

Uiteindelijk gaat er in totaal 260.000 naar achttien projecten: Antwerp, Beerschot, Waasland-Beveren, Cercle Brugge, Club Brugge, Anderlecht, Racing Genk, AA Gent, KV Kortrijk, OH Leuven, Lierse, Lokeren, KV Mechelen en Racing Mechelen via het project Mechelse Hattrick, Oostende, STVV, Turnhout, Zulte-Waregem en Westerlo.

Clubs die een werking opstartten toen ze in eerste of tweede klasse speelden, konden ook deelnemen aan de oproep. Als tegenprestatie voor hun selectie nemen de voetbalclubs voor het komende jaar engagementen op het gebied van communitywerking en projecten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties