Dejaegere: "Ik mis het keepen nog altijd"

Melissa Maes
| 2 reacties
Dejaegere: "Ik mis het keepen nog altijd"
Foto: © SC

Vier jaar geleden moest Brecht Dejaegere bij Club Brugge zijn keepershandschoenen afgeven wegens te klein, nu ontpopt de twintigjarige zich als aanvallende middenvelder bij KV Kortrijk.

“Bij Club Brugge panikeerden ze toen uit testen bleek dat ik maar 1m68 zou worden. Na een tweede test bleek het dan toch 1m72 te zijn. Er kwam groeihormoon ter sprake, maar mijn ouders weigerden. En ik wilde ook niet, liever naturel”, zegt Brecht Dejaegere aan HLN.

Op zijn zestiende trok hij naar KV Kortrijk om er te testen, maar niet als doelman. “Ik was altijd een goed meevoetballende keeper, bij Club werd daar veel aandacht aan besteed.” Dejaegere werd er omgevormd tot aanvallende middenvelder en hij dook de fitness in. “Er zijn nu al twee kilo spieren bij.”

Dejaegere is dit seizoen bij KV Kortrijk dé ontdekking. De winninggoal tegen Racing Genk noemde hij het mooiste moment uit zijn carrière. “Omdat alles samenkwam. Ik was afgeschreven, het was mijn eerste goal in eerste klasse en PO1 bleef in zicht. Ik had er zoveel voor gedaan en opeens kreeg ik zoveel waardering.”

Toch mist de twintigjarige regent LO het keepen. “Als doelman dacht ik vaak aan hoe tof het wel niet moest zijn om als speler de beslissende goal te maken. Maar als je als keeper een strafschop kunt stoppen of een beslissende redding kunt maken..”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties