Anderlecht naar groepsfase, Genk en Club favoriet, Lokeren underdog

Robby Morren
Robby Morren
| 8 reacties
Anderlecht naar groepsfase, Genk en Club favoriet, Lokeren underdog
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belangrijke dagen dienen zich aan voor onze Belgische clubs met Europese plannen. De knock-out fases voor de Europese competities beloven in elk geval de nodige spanning op te leveren.

Het wordt moeilijk te voorspellen welke Belgische teams zich zullen plaatsen voor de groepsfase, maar niet zo voor de Unibet bookmakers. Zij hebben hun noteringen al helemaal klaar. Daaruit blijkt dat we dit jaar maximum 3 ploegen mogen verwachten in de poules.

Champions League
In Anderlecht dromen ze al enkele jaren van een deelname aan de lucratieve Champions League. Met het Cypriotische Limassol treffen ze een op het eerste zich haalbare tegenstander. Dat dat geen zekerheid biedt, bleek in het nabije verleden al wel vaker. Toch zijn ze uitgesproken favoriet voor de Unibet bookmakers. Wie 1 euro inzet op Brusselse kwalificatie kan er 1,25 terugkrijgen, tegenover 3,75 wie op de Cypriotische kampioen gokt.

Leuke extra: wie denkt dat Dieumerci Mbokani zichzelf tot topschutter zal kronen in de Champions League of de Europa League kan zijn inzet vijftig maal terugwinnen!

Europa League
De voorbije seizoenen deden de Belgische ploegen het best aardig in de Europa League. Voor komend seizoen ziet het er minder gunstig uit. Club Brugge begint als favoriet aan de heenwedstrijd tegen het Hongaarse Debrecen. Uit de notering blijkt wel dat het allerminst uitgesproken is: 1,50 tegen 1 voor wie op blauw-zwart gokt, tegenover 2,40 tegen 1 voor wie denkt dat Debrecen zal doorstoten.

Genk moet vol aan de bak tegen het Zwitserse Luzern. De Genkenaars zijn heel lichtjes favoriet om zich te plaatsen, al tonen de noteringen aan dat het een dubbeltje op zijn kant zal worden: 1,70 tegen 1 voor wie op Genk gokt, tegenover 2,02 voor wie denkt dat de Zwitsers aan het langste eind zullen trekken.

Bekerwinnaar Lokeren lijkt over de slechtste papieren te beschikken om door te stoten naar de groepsfase. Ze komen uit tegen Victoria Pilsen, vorig seizoen nog 3de in hun groep in de Champions League, waar ze onder andere AC Milaan op een gelijkspel hielden. Lokeren staat aan 2,55 tegen 1, Pilsen is favoriet aan 1,45.

Niet akkoord met de mening van de bookmakers? Verzilveren kan via deze link!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties