Vazquez leidt Club voorbij Roeselare

Vazquez leidt Club voorbij Roeselare
Foto: © SC

Club Brugge heeft in Eernegem gewonnen met 4-0 van KSV Roeselare. De tweedeklasser was duidelijk een maatje te klein voor blauw-zwart. Timmy Simons vierde zijn terugkeer bij zijn oude liefde.

Cédric De Volder in Eernegem

Club Brugge is momenteel bezig aan een Belfius Zomertour. De zaterdaghalte op de blauw-zwarte kalender bevond zich in Eernegem. Op het terrein van de lokale vierdeklasser haalde Club het gemakkelijk van Roeselare met 4-0.

Juan Carlos Garrido koos voor de eerste keer tijdens deze voorbereiding voor een elftal dat voor een type-elftal kan doorgaan. Timmy Simons werd – tot groot jolijt van de aanwezige fans – voor de leeuwen geworpen. De Rode Duivel voetbalde alsof hij nooit was weggeweest en nam het elftal meteen op sleeptouw. Hij kreeg van Garrido overigens meteen de aanvoerdersband aangemeten. Daarnaast was ook Victor Vazquez opvallend aanwezig. De Catalaan wierp zich op als meester van de bal.

Na amper vijf minuten was het al prijs voor blauw-zwart. Maxime Lestienne schilderde het leer perfect op het hoofd van Eidur Gudjohnsen. De IJslander hoefde amper te knikken om Gilles Lentz het nakijken te geven, 1-0.

Strafschop(pen)

Club gaf het tempo aan in de eerste helft en Roeselare kreeg amper tijd om naar adem te happen. Vladan Kujovic keek werkloos toe hij een bedrijvige Vazquez de lijnen uitzette bij blauw-zwart. De tweede treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Lestienne werd foutief gehaakt in de zestien. Vazquez trapte de elfmeter feilloos binnen, 2-0.

Op het halfuur was het eindelijk aan de beurt aan Roeselare om de neus aan het venster te steken en Kujovic mocht al bijna meteen gaan vissen. De knal van Petar Bojovic strandde echter op het doelhout. Het was de eersteklasser die dé ultieme kans op een grotere voorsprong liet liggen. Een fenomenale combinatie tussen Vazquez en Gudjohnsen werd foutief afgestopt door de bezoekende doelman. Laatstgenoemde bewees echter dat ook gewezen sterren van FC Barcelona en Chelsea een strafschop kunnen missen.

Gud-wauw-son

De tweede helft was amper afgetrapt of laatstgenoemde ging alweer over de tongen. Vazquez, opnieuw hij, legde het leer af op Gudjohnsen. De ex-speler van Cercle Brugge krulde de bal wondermooi in de winkelhaak. De penaltymisser van eerder was op slag vergeten. 3-0 en boeken toe voor een verdienstelijk Roeselare.

Club liet de teugels eventjes vieren, maar Roeselare slaagde er maar niet in om doelrijpe kansen te creëren. Het warme weer eiste duidelijk zijn tol en het tempo zakte. De meegereisde Brugse fans konden zich ondertussen –alsof het nodig was – verwarmen aan de invalbeurt van Wang. De Chinese tester mag alvast mee op stage met blauw-zwart. Het is vooralsnog niet duidelijk of de aanvaller effectief zijn krabbel zal mogen zetten onder een overeenkomst.

Enkele minuten voor affluiten knalde de ingevallen Nikola Storm uiteindelijk de 4-0-eindcijfers tegen de touwen. We onthouden vooral een bedrijvige Vazquez bij Club Brugge. Ook Simons maakte meteen de negentig minuten vol en bewees fysiek nog niets te hebben ingeboet.

Opstelling Club Brugge: Vladan Kujovic (46’ Mathew Ryan); Birger Verstraete (70’ Valentinos Vlachos), Bjorn Engels, Brandon Mechele (77’Oscar Duarte) , Tom Hogli (70’ Boli Bolingoli); Jonathan Blondel (77’ Nikola Storm), Timmy Simons, Victor Vazquez (77’Jesper Jorgensen); Lior Rafaelov, Maxime Lestienne (46’ Mushaga Bakenga), Eidur Gudjohnsen (70’ Wang).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties