Interview Buffel: "Spelen tegen Schotland zou mooi zijn"

Jens Hoofteer
| 7 reacties
Buffel: "Spelen tegen Schotland zou mooi zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België speelt op 6 september een belangrijke kwalificatiewedstrijd in Schotland. De Rode Duivels doen het uitstekend in hun groep, maar zijn nog steeds niet in Brazilië. RC Genk-speler Thomas Buffel was tussen 2005 en 2008 aan de slag in Schotland en schat de kansen van de Belgen in.

Door Jens Hoofteer

Thomas, wat vond je van de oefenwedstrijd van de Rode Duivels, vorige week tegen Frankrijk?

“De Duivels hebben een volwassen wedstrijd gespeeld. Ze speelden goed georganiseerd en probeerden er snel uit te komen. Ze zijn erg gevaarlijk geweest. Jammer genoeg ontbreekt dat doelpuntje. Frankrijk is natuurlijk ook niet de minste tegenstander. Ik denk wel dat ze een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden. Het komt er nu op aan om dat gevoel mee te nemen naar Schotland. Dat zal natuurlijk een heel andere wedstrijd zijn dan tegen Frankrijk. De Fransen gaven de Belgen de ruimte om te voetballen, maar ik vermoed dat Schotland een stuk compacter voor de dag zal komen. Maar de ploeg heeft enorm veel potentieel.”

De Belgen staan momenteel aan de leiding in hun kwalificatiegroep. Brazilië mag normaal gezien niet meer fout gaan.

“Ik denk dat de technische staf heel goed werk levert en niet op de zaken vooruitloopt. Heel het land ziet ons al in Brazilië, maar er is nog werk aan de winkel. Er volgen nog drie belangrijke matchen, waaronder twee moeilijke uitwedstrijden in Schotland en Kroatië. Je moet het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.”

Je hebt zelf in Schotland gespeeld bij de Glasgow Rangers. Zou het niet mooi zijn mocht Marc Wilmots je oproepen voor de wedstrijd tegen Schotland?

“Dat zou inderdaad mooi zijn, maar er is momenteel veel talent aanwezig. Er zijn ook allerlei factoren die meespelen om geselecteerd te kunnen worden. Ben je goed bezig? Zijn er geblesseerden? Hoe doen de vaste waarden het? Het is dus afwachten."

Je presteert zelf toch goed bij Genk?

“Daar kan ik zelf moeilijk over oordelen. Ik ben niet slecht bezig bij Genk en daar ligt mijn prioriteit. Als de bondscoach me nodig heeft, dan zal ik met veel plezier mijn steentje bijdragen. Maar op dit moment hebben ze veel potentieel in de groep.”

Courtois, De Bruyne en Benteke speelden alle drie voor Genk. Had je hier ook al het gevoel dat die jongens het ver gingen schoppen?

“Toen we met Genk Europees speelden, hebben ze meermaals bewezen dat ze het niveau aankonden. Nu spelen ze in een nog betere ploeg, dus kunnen ze zich daar nog meer ontwikkelen en laten zien.”

In 2005 veroverde je met de Rangers de Schotse titel. Je hebt er ongetwijfeld enkele mooie jaren beleefd. Heb je nog contact met mensen van toen?

“Zeker. Ik heb wel nog enkele vrienden die ik aan mijn periode in Schotland heb overgehouden. Ik ben er nu vijf jaar weg en de contacten zijn intussen wat verwaterd, maar af en toe hoor ik nog wel eens iemand van ginder." 

Nog geen Schotten aan de lijn gehad die je uitvragen over de Rode Duivels?

[lacht] "Ik heb wel al een paar telefoontjes gehad, ja. Maar ik heb de boot afgehouden."  

In 2012 werden de Rangers failliet verklaard en degradeerden ze naar de vierde klasse. Vorig jaar werden ze daar kampioen en nu komen ze uit in derde. Volg je de ploeg nog?

“Via internet en andere media probeer ik hen nog een beetje te volgen. Ik vind het erg jammer wat hen is overkomen. Het is toch een grote naam en een ploeg met een enorme aanhang. Hopelijk voetballen ze snel weer op het hoogste niveau.”  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties