Verbist: "Verwijt nieuwe doelman niets"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Verbist: "Verwijt nieuwe doelman niets"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Bram Verbist leek de voorbije dagen wel de speelbal van Cercle Brugge. De doelman ging in West-Vlaanderen van onbetwistbare titularis naar een stukje overschot. "Ik vraag enkel een eerlijke kans."

Door Cédric De Volder

Cercle Brugge haalde vorige week Joris Delle weg bij OGC Nice. 23 augustus 2013 is dan ook een datum die in het geheugen van Bram Verbist gegrift staat. “Opeens werd ik van titularis gedegradeerd naar pakweg derde of vierde doelman”, aldus de 30-jarige goalie in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het is logisch dat er concurrentie is bij een profclub en daar maak ik ook geen problemen van. Alleen de manier waarop stuit me tegen de borst.”

Eventjes was er zelfs sprake dat er voor Verbist zelfs geen plaats meer zou zijn in de groen-zwarte A-kern. Als teken van ‘respect’ wilde De Vereniging de doelman transfervrij laten gaan. “Een doelman die zijn plaats onder de lat verliest, gaat toch gewoon op de reservebank zitten? Of zie ik dat verkeerd? Ik verloor mijn positie zonder boe of ba. Het enige wat ik vraag is een eerlijke kans om te bewijzen dat ik de kwaliteiten heb om mee te dingen naar die plaats onder de lat.”

"Er kan zich natuurlijk nog een opportuniteit aandienen, maar de kans is groot dat ik gewoon bij Cercle blijf"

Toch blijft de goalie niet bij de pakken zitten. Ook in zijn woorden lijkt Verbist enorm strijdvaardig. “Ik ben geschrokken van de steun die ik kreeg van familie, ploegmaats en fans”, gaat hij verder. “Maar binnen een maandje kan mijn wereld er opnieuw helemaal anders uitzien. Delle kan een blessure oplopen of een rode kaart pakken. Al wil ik daaraan toevoegen dat ik die Fransman niets verwijt. Ik heb me trouwens al geamuseerd op training. Het is ne drogen kerel, moet ik toegeven.” (lacht)

Maar kon Verbist dan nergens anders aan de slag? Tenslotte beschikt de Antwerpenaar over een onberispelijke staat van dienst. “Ik heb geen enkel telefoontje gekregen de voorbije dagen. Maar wat had ik dan moeten verwachten? De markt is verzadigd. Sommige collega’s zoeken al maanden naar een nieuwe werkgever. Er kan zich natuurlijk nog een zogenaamde opportuniteit aandienen, maar de kans is 99 procent groot dat ik gewoon bij Cercle blijf.”

In het tussenseizoen kwamen enkele Nederlandse clubs aankloppen, maar ik wilde correct zijn tegenover Cercle. Dat plan is wel eventjes anders gelopen"

Ondertussen zit Verbist in zijn laatste contractjaar in West-Vlaanderen. Een verlenging is niet meteen aan de orde? “Nee, dat denk ik niet. In het tussenseizoen kwamen enkele Nederlandse clubs aankloppen, maar ik wilde gewoon correct zijn tegenover Cercle en mijn contract uitdienen. Die clubs zouden wel terugkomen na een goed seizoen. Dat was althans mijn plan. Het is wel eventjes anders gelopen.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties