Top&Flop Standard en Charleroi zonder Kaya

Standard en Charleroi zonder Kaya
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Standard

En de trein dendert voort. Luzon werd lange tijd in twijfel getrokken, de voorzitter werd uitgemaakt voor rotte vis. Maar na negen speeldagen is het rapport perfect voor Standard. De manier waarop Batshuayi zichzelf naar de plaats van topschutter schoot doet meer dan deugd aan de ogen, ook Ezekiel, Ciman en vele anderen spelen steeds beter. Als deze week ook in Elfsborg (wie twijfelt daar aan?) en aan de Gaverbeek wordt gewonnen, neemt Standard al een vroege, kleine optie op de titel.

De gouden driehoek van KV Kortrijk

Coulibaly – Santini – Raman: ook KV Kortrijk heeft nu zijn Gouden Driehoek. Samen knokten ze zich voorbij Waasland-Beveren met bijwijlen zwieriger spel dan de 2-1 misschien doet vermoeden. Coulibaly bevestigde al het goede van vorige week, Santini wordt een te geduchten kanshebber voor de topschutterstitel en Raman is duidelijk opnieuw bezig met een stapje omhoog te zetten.

Lokeren – Zulte Waregem

Op het swingende Standard misschien na hadden we op zaterdagavond om 19.45 uur het beste voetbal van het weekend weeral achter de rug. Peter Maes en Francky Dury maakten er – in tegenstelling tot vorig jaar in de competitie – een spektakelstuk van met zes doelpunten. Een echte topmatch, zoals het hoort. Hazard was eens te meer de leider van Essevee, waar de rest van het team in zijn slipstream mee acteerde op hoog niveau. Enkel de arbitrage was misschien een topper niet helemaal waardig, daar was iedereen op Daknam het quasi over eens.

Flop

De rest van de G5

De kwaliteiten van de ‘revelaties’ doen wat andere teams stilaan verbleken. Genk, Gent, Anderlecht en Club Brugge: op papier scoorden ze met 10 op 12 ook dit weekend weer een goed rapport. Maar wat ze soms op de mat brachten was toch G5-onwaardig. Gent kon het uitvallen van Maréval niet opvangen, Club Brugge had na een vroege voorsprong bijzonder veel last met de hekkensluiter en Genk en Anderlecht hadden ook elk een helft onder de maat.

Charleroi zonder Kaya

Kaya was ziek en dat zullen ze geweten hebben bij Charleroi. Op het veld van Oostende waren de Carolo’s onmachtig en amechtig. Vooral qua drive viel het op: Oostende met zijn gekende enthousiasme, de bezoekers met misschien meer kwaliteiten, maar minder goesting. Of de coach zijn functie op de helling? Het zal toch ook snel moeten beteren.  

Het egoïsme van Harbaoui

De manier waarop Hamdi Harbaoui zich zaterdag naar de eerste plaats in de topschutterslijst schoot deed niet echt deugd aan de ogen. Maric mocht normaal gezien de strafschop trappen, maar Harbaoui wou per se zelf trappen. Dat Hazard er al twee had gemaakt en zo naast hem stond in de lijst leek de spits aan te zetten tot er zelf nog eentje binnen te trappen. Goed getrapt wel, die penalty. En ook een goede match, maar ten koste van een even boze Maric. De brokken zijn ondertussen al gelijmd, maar het siert de topspits niet. 

Ongeluksvogel van de week: Kevin Frans

Dit weekend niet echt ongeluksvogels, dus grijpen we terug naar de Beker van België. Daarin keepte Kevin Frans voor Oudenaarde een wereldpartij, maar op een bal van Jorgensen moest hij zich toch gewonnen geven. Zijn reactie na de match heeft hem ondertussen wel wereldberoemd in België gemaakt, een magere troost.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties