"Waar staat Yannick Ferreira-Carrasco?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
"Waar staat Yannick Ferreira-Carrasco?"
Foto: © SC

Don Balon selecteerde dit jaar opnieuw zes landgenoten in haar lijst met de grootste talenten op deze aardkloot. Het Spaanse voetbalmagazine zag echter ene Yannick Ferreira-Carrasco over het hoofd. Wat vindt Franky Van der Elst van de keuze?

Door Cédric De Volder

Ieder seizoen selecteert Don Balon een lijstje met de 101 hoogst aangeschreven talenten op de aardbol. Anno 2013 prijken zes landgenoten in het Spaanse lijstje. Voetbalkrant.com overliep met Franky Van der Elst de laureaten.

Zakaria Bakkali

De flankaanvaller van PSV ontbolsterde de voorbije maanden bij De Lampenclub. Ook Marc Wilmots deed de nodige inspanningen om hem in te lijven bij de nationale ploeg. “Bakkali is simpelweg een enorm groot talent”, aldus Van der Elst. “Al moet hij nog de nodige stappen zetten. Hij loopt zich nog te vaak vast in de verdediging. Al speelde hij in de Europese wedstrijden tegen Zulte Waregem uitmuntend.”

Thibaut Courtois

Onze nationale nummer één groeide de voorbije seizoenen uit als topper. Her en der wordt Courtois zelfs gezien als de beste ter wereld. “Het is moeilijk om daar een titel op te kleven. In Duitsland wordt Manuel Neuer als de topper gezien, terwijl Iker Casillas in Spanje op een voetstuk wordt geplaatst. Al heeft Courtois alles om uit te groeien tot de beste. Zijn toekomst bij Chelsea? Zijn komst is nu eenmaal geen optie terwijl Petr Cech er onder de lat staat.”

Adnan Januzaj

Januzaj is de natte droom van tal van nationale ploegen. België, Albanië, Servië, Kroatië en zelfs Schotland en Engeland dromen van de middenvelder van Manchester United. “Die jongen moet gewoon overtuigd worden om voor de Rode Duivels te kiezen”, lacht The Fox. “Hij doet me telkens opnieuw denken aan Robby Rensenbrink. Hij is misschien wel het grootste talent van die lijst.”

Thorgan Hazard

Ook de smaakmaker van Zulte Waregem prijkt tussen de talenten. Volgens de Spanjaarden is hij zelfs beter dan ene Eden. “Thorgan is vooral een andere type voetballer. Hij bestrijkt een groot deel van het speelveld, hé. Dit seizoen bewijst hij zelfs dat hij zelfs gemakkelijk scoort. Of hij kans maakt op de Gouden Schoen? En waarom niet? Al zal Maxime Lestienne ook dicht bij de eerste plaats eindigen.”

Dennis Praet

De middenvelder toonde vorig seizoen zijn klasse bij RSC Anderlecht. Zijn ontwikkeling stokte de voorbije maanden echter een beetje. “Al is ook Praet een mooie voetballer om aan het werk te zien”, verdedigt Van der Elst de Leuvenaar. “Ook paars-wit draaide de voorbije tijd niet op volle toeren. Praet heeft ook op de rechterflank enkele goede wedstrijden gespeeld. Misschien ligt er daar een toekomst?”

Jordan Lukaku

De broer van Romelu is misschien wel de meest opvallende landgenoot in de lijst. Bij de landskampioen kon hij niet doorbreken, maar bij KV Oostende vindt de Antwerpenaar eindelijk zijn draai. “Het is vooral belangrijk om speelminuten te verzamelen. Daarnaast is het ook een goede zaak dat hij zijn pijlen op de linksback gaat richten. Hij moet het, in tegenstelling tot de anderen in het rijtje, echter nog allemaal bewijzen.”

Yannick Ferreira-Carrasco

“Het verrast me eigenlijk dat Yannick Ferreira-Carrasco niet in de lijst staat”, besluit de voormalige Rode Duivel. “Hij houdt zich toch mooi staande tussen het Monegaskische sterrencollectief. Bovendien kiest zo’n Italiaanse coach veelal voor gevestigde waarden. Al is het misschien eens tijd voor Marc Wilmots om hem te laten proeven van het grote werk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties