Duidelijkheid: Mpoku in januari 100% zeker weg bij Standard

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Duidelijkheid: Mpoku in januari 100% zeker weg bij Standard
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paul-José Mpoku is de grote roerganger van Standard op dit moment. Maar lang zal hij niet meer op Sclessin schitteren: in januari is hij echt weg naar Al Arabi, om daarna uitgeleend te worden aan een niet-Belgische club.

Voorzitter Roland Duchâtelet besefte het al dat Mpoku nog tot een vorige lichting behoort en dus in januari wellicht zal vertrekken. Bovendien stond hij eind augustus al dicht bij een overgang naar Al Arabi, maar toen ketste de deal in allerijl nog af. Ook omdat Duchâtelet hem niet wou missen met het oog op de toen al troebele relatie met de fans. 

Nu is de lont echter uit het kruitvat op Sclessin en dat geeft meer duidelijkheid: Voetbalkrant.com weet dat Mpoku sowieso vertrekt in januari. Wel degelijk naar Al Arabi, voor een som van om en bij de vijf miljoen euro. Mpoku zelf krijgt 300.000 euro tekengeld en zal daarna tot 100.000 euro per maand verdienen.

Net als Lestienne en nog enkele andere spelers zal hij echter meteen worden uitgeleend aan een Europese ploeg. Meer dan waarschijnlijk een ploeg in het buitenland, dus ziet Sclessin zijn roerganger - behoudens rare twists - niet meer terug na Nieuwjaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties