"Louis van Gaal kwam Anderlecht-goudhaantje persoonlijk scouten in Arsenal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
"Louis van Gaal kwam Anderlecht-goudhaantje persoonlijk scouten in Arsenal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans wordt momenteel gevolgd door elke zichzelf respecterende grootmacht in Europa. Maar sommige clubs zijn van plan om ver te gaan voor het goudhaantje van RSC Anderlecht. Louis van Gaal was afgelopen dinsdag zelfs aanwezig in het Emirates Stadium om de jongeling aan het werk te zien.

Youri Tielemans wordt algemeen beschouwd als één van de grootste voetbaltalenten in Europa. Het 17-jarig raspaardje van RSC Anderlecht is sinds het trainerschap van Besnik Hasi een vaste waarde bij paars-wit. Bovendien zet hij eerstdaags zijn handtekening onder een verbeterd contract tot 2018 bij de Belgische landskampioen. 

Anderlecht wil op die manier de Europese grootmachten - in de mate van het mogelijke althans - op afstand houden. Maar het moet gezegd: ze volgen Tielemans allemaal. Volgens de Engelse media is vooral Manchester United geneigd om zelfs al in januari een eerste poging te wagen. Louis van Gaal was afgelopen woensdag voor het Champions League-duel tussen Arsenal en Anderlecht hoogstpersoonlijk naar Londen afgezakt om Tielemans aan het werk te zien. 

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat the Red Devils een Neerpede-talent wegplukken bij de hoofdstedelingen. Enkele jaren geleden verkaste toenmalig jeugdspeler Adnan Januzaj ook al van Anderlecht naar Manchester United. De roodhemden betaalden destijds een slordige 700.000 euro, maar het prijskaartje van Tielemans ligt alvast een heel pak hoger. Ondertussen hopen Herman Van Holsbeeck en co dat van Gaal de naam van ene Andy Kawaya niet in zijn boekje heeft geschreven...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties