Raman lang onbeschikbaar voor nationale jeugdploegen: "Geen goeie band met bondscoach"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 51 reacties
Raman lang onbeschikbaar voor nationale jeugdploegen: "Geen goeie band met bondscoach"
Foto: © Photonews

Na een lange afwezigheid bij de nationale jeugd ging Benito Raman vorige week wel in op een uitnodiging van Johan Walem. Met de beloften speelt hij vanavond een oefenwedstrijd in en tegen Spanje.

Door Sander De Graeve

Geen vrij weekend voor Benito Raman dus, hij werd voor het eerst opgeroepen bij de nationale beloften. "Ik heb altijd gezegd dat ik niet meer naar de nationale ploeg zou gaan, tenzij de beloften kwamen", aldus de Gentse spits. "Bij de U-17 was ik al gestopt met ingaan op uitnodigingen. Ik vond het niet meer speciaal om daar te gaan spelen omdat het maar de jeugd was."

Focus lag bij de club

Raman legde zijn focus liever bij zijn club. "Ik stond dichtbij de eerste ploeg en om dan steeds te vertrekken naar de nationale ploeg leek me niet de beste optie. Ik had ook geen goeie band met de bondscoach, dan is het beter om niet te gaan. Het zijn toch steeds belangrijke trainingsweken."

Bij de beloften twijfelde hij niet. "Die van geboortejaar '93 mogen niet meer meespelen, dus komen er opnieuw plaatsen vrij. Ik speelde de laatste weken goed, dus ik denk dat die selectie wel verdiend is. Nu ga ik proberen om het daar ook zo goed mogelijk te doen." De beloften spelen vanavond onder leiding van Johan Walem een oefenmatch in en tegen Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties