"Club heeft meer kans op titel, Lokeren moet eigenlijk alle wedstrijden winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
"Club heeft meer kans op titel, Lokeren moet eigenlijk alle wedstrijden winnen"
Foto: © photonews

De Jupiler Pro League houdt momenteel een (korte) winterslaap. Al dommelen de clubs beter niet te diep in. De race om de plaatsjes belooft in 2015 enorm spannend te worden. Onze redactie blikt met Franky Van der Elst vooruit naar play-off 1 en play-off 3.

Door Cédric De Volder

  • Club heeft meer kans op de titel
  • Kortrijk en Charleroi aanwinst voor PO1
  • Lierse vogel voor de kat

Franky Van der Elst groeide de voorbije maanden uit tot één van de vaste analisten van Voetbalkrant.com. De voormalige aanvoerder van Club Brugge en de Rode Duivels heeft met zijn ervaring en vakkennis een perfecte blik op onze pintjesliga.

Lokeren en Genk moeten zich reppen

"Sporting Lokeren telt ondertussen al vier punten achterstand op de zesde plaats. Enkele weken geleden was iedereen nog zeker over hun deelname aan de nacompetitie, maar ik durf het zelf niet meer te zeggen. Eigenlijk moeten ze de negen resterende wedstrijden winnen."

"KRC Genk liet de voorbije maanden geen mooi voetbal zien, maar de troepen van Alex McLeish zijn toch nog steeds in de running voor een ticket. Bovendien hebben ze nog die inhaalwedstrijd tegen KV Oostende te goed. Al staan the Kustboys ook maar een puntje achter Lokeren, hé."

Charleroi en Kortrijk: aanwinst in PO1

"Sporting Charleroi en KV Kortrijk staan momenteel stevig in de top zes. Bovendien zijn beide clubs daar geraakt met mooi voetbal. Of hun deelname een aanwinst zou zijn voor play-off 1? Als je na dertig wedstrijden op een PO1-plaats staat is dat verdiend.

Club evenwichtiger, Anderlecht op zoek naar versterking

"Ik blijf het herhalen: Club Brugge heeft dit seizoen meer kans op de titel. Hun elftal bevat niet alleen meer kwaliteit, maar het is allemaal veel evenwichtiger op Olympia."

"Ik verwacht een mooie strijd om de titel tussen Club en RSC Anderlecht. Al heeft paars-wit natuurlijk wel versterking nodig. Maar Herman Van Holsbeeck was sowieso van plan om extra pionnen binnen te halen."

En dan is er nog... PO3!

"Eerlijk? Lierse SK is een vogel voor de kat. De kloof is ondertussen te groot geworden. En dan strijden Cercle Brugge, Waasland-Beveren, Royal Mouscron-Péruwelz en KVC Westerlo om plaats vijftien te vermijden. Maar de prestatie van de Waaslanders zag er zaterdag echt niet uit..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties