Reviewcommissie blijft bakken kritiek oogsten: "Incompetentie..."

Lander Marin
| 4 reacties
Reviewcommissie blijft bakken kritiek oogsten: "Incompetentie..."
Foto: © Photonews

De Reviewcommissie werd in het leven geroepen om op basis van tv-beelden spelers die het te bond maakten op het veld, nadien te bestraffen. Toch mist het initiatief vaak zijn doel, met een kritiekstroom als gevolg.

In de wedstrijd Club Brugge - Standard ging het er soms venijnig aan toe. Vooral Club-spelers De Sutter en Mechele gingen stevig door. De Reviewcommissie besliste niemand te straffen.

De trainer van de Rouches, José Riga, liet zich na afloop van de wedstrijd kritisch uit: “Een goed begin zou zijn om dezelfde beslissingen te nemen voor iedereen. Ik wil niet dat iemand ervaart wat ik tegen Club Brugge ervaarde.”

Boeken toe en naar huis

Ook Hein Vanhaezebrouck liet zich volledig gaan nadat een doodschop van Vanden Borre onbestraft bleef.

“Als er een aanslag is op een speler, zoals de fout van Vanden Borre op Simon, tja… Als de speler in kwestie dan zelfs niet wordt opgeroepen... Ik meen het, doe dan maar de boeken dicht. Neem jullie valiesje, daar bij de reviewcommissie, en ga naar huis.”

Voormalige scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen sprak zich net als de AA Gent-coach uit over de fout die Anthony Vanden Borre op Moses Simon maakte, en dan vooral over het ontbreken van een sanctie.

“Wie die fase bekijkt, kan toch niet twijfelen? Vanden Borre hoorde rood te krijgen en voor de Disciplinaire Commissie te verschijnen”, klonk het in Het Laatste Nieuws.

Twee maten, twee gewichten

AA Gent-speler Renato Neto werd vervolgd voor een tackle op Standard-verdediger Dino Arslanagic. Sportpleiter Johnny Maesschalck noemde de Reviewcommissie simpelweg ongeldig.

Joachim Van Damme kreeg voor een drieste tackle op Conte drie speeldagen schorsing.

“Ik word hier kwaad van. Een speler van KV Mechelen of Westerlo moet wel voorkomen, spelers van clubs uit de top zes worden met rust gelaten. Ik wil weten wie die zaken beslist, waarom ze het doen en welke criteria ze hanteren. Er wordt in mijn ogen met twee maten en twee gewichten gewerkt”, zei een verontwaardigde Van Damme in Het Laatste Nieuws.

Ook Stef Wijnants, presentator van Sportweekend op Eén, denkt er het zijne van:


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties