Kortrijk sterker na overname: "Als iemand een speler van ons wil, dan moet er geld op tafel komen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Kortrijk sterker na overname: "Als iemand een speler van ons wil, dan moet er geld op tafel komen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was dit seizoen genieten geblazen als supporter van KV Kortrijk. De West-Vlaamse club legde mooi voetbal op de mat en kon zo zelfs deelnemen aan play-off 1. Ondanks de sterke prestaties vreest CEO Patrick Turcq niet voor een leegloop in het Guldensporenstadion.

Door Timothy Collard

“Iedereen die in Charleroi op het veld stond ligt nog onder contract” steekt Turcq van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Als bepaalde spelers gesolliciteerd worden door een club, tja…”

Niemand moet weg, iedereen mag blijven

“Dan moeten die clubs met geld over de brug komen, hé. En als wij het geboden bedrag genoeg achten, dan zullen we wel rond de tafel gaan zitten. Dat het simpel klinkt? Het is ook simpel”, knipoogt Turcq.

Spelers verkopen voor een habbekrats, dat zal KVK dus zeker en vast niet doen. “Ik wil graag benadrukken dat dit het eerste seizoen is dat KV Kortrijk geen spelers moét verkopen. Dankzij de overname staan we veel sterker in onze schoenen."

“Dus met andere woorden: als er niemand bereid is om de juiste prijs te betalen voor een speler, dan blijft die speler gewoon bij ons. Misschien zegt Vincent Tan zelfs ‘Probeer die, die en die speler zijn contract open te breken.' Wel, als dat mogelijk is, dan stap ik zeker en vast mee in dat verhaal.”

Benoit Poulain zou in de belangstelling van Club Brugge, Gent én KV Oostende staan. Laatstgenoemde club werd trouwens ook al in verband gebracht met Ivan Santini. “Maar wij hebben tot op vandaag nog niets gehoord van die clubs”, zo zegt Turcq.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties