Keeperstrainer verklaart zijn overstap: "Genk opnieuw naar de top brengen"

De Wit Bram
| 15 reacties
Keeperstrainer verklaart zijn overstap: "Genk opnieuw naar de top brengen"
Foto: © Photonews

Toen Genk Erwin Lemmens als nieuwe keeperstrainer voorstelde, was er heel wat ophef rond. Niemand minder dan clubmonument Guy Martens werd door de Limburgse club immers op de keien gezet. Nu gaf Lemmens in een interview met 'Het Nieuwsblad' wat toelichting over zijn keuze.

“Het heeft even geduurd voor ik de keuze voor Genk gemaakt heb, dat klopt”, zo stelt Lemmens. “Ik zat nog met de nationale ploeg in Wales, maar anderzijds vond ik ook dat, uit respect voor Guy Martens, Genk eerst met hem aan de tafel moest zitten voor wij konden praten.”

Lemmens heeft ook contact gehad met het Genkse clubicoon. “Ik heb hem een bericht gestuurd toen Genk me contacteerde om hem op de hoogte te stellen van de interesse. Ook toen de transfer afgehandeld was, heb ik een sms gestuurd dat ik hoop dat hij snel een nieuwe uitdaging vindt."

Voor mij betekent het een stap hogerop

Dat het niet gemakkelijk zal zijn om in de voetsporen van Martens te treden, beseft de ex-keeperstrainer van Lokeren. “Ik weet dat de fans misschien niet blij zullen zijn, maar daar kan ik weinig aan doen. Het is de club die beslist heeft om een nieuwe wind door de club te laten waaien.”

Dat is ook één van de redenen geweest voor zijn overstap, zo geeft Lemmens aan. “Voor mij betekent het alvast een stap hogerop. Ik geloof erin dat Peter (Maes, de nieuwe trainer van Genk, red.) de club terug naar de top kan brengen, die kwaliteiten heeft hij als trainer.”

Keepers klaarstomen

Lemmens weet perfect wat zijn rol zal zijn bij de Limburgers. “Peter zal steeds mijn opinie vragen, maar het is niet aan mij om te zeggen wie er in doel moet staan. Dat is de beslissing van de coach, ik moet gewoon ervoor zorgen dat de drie keepers klaar zijn om in doel te staan indien nodig.”

Tenslotte kwam Lemmens, die ook keeperstrainer is bij de Rode Duivels, nog terug op de hele saga rond het vertrek van Wilmots. “Hij heeft me wel eens gezegd dat hij mij graag zou meenemen mocht hij de Rode Duivels verlaten. Maar daarna heb ik er niets meer van gehoord, en toen kwam Genk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties