Oude gloriën Jacky Munaron: "De bekerfinale tegen Benfica, de testmatchen tegen Brugge, ..."

Jacky Munaron: "De bekerfinale tegen Benfica, de testmatchen tegen Brugge, ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: Jacky Munaron, van doelman bij de Rode Duivels tot keepertrainer bij Dender.

Door Aernout Van Lindt

Vandaag staat hij met Dender in de 1/16e finales op de Freethiel, maar Jacky Munaron heeft er een erg rijke voetbalcarrière opzitten.

"Mijn mooiste herinnering? Goh, er was zoveel. De nationale ploeg, 3 finales in Europa met Anderlecht. Er waren zoveel speciale wedstrijden", aldus Munaron tegen Voetbalkrant.com.

"Maar wat me het meeste is bijgebleven? Misschien toch wel die testmatchen tegen Club Brugge in 1986 met Anderlecht. Of de finale van de UEFA-beker tegen Benfica. Zo'n beker omhoog steken is altijd iets bijzonders."

Die testmatchen tegen Club Brugge ... -

Jacky Munaron

Na zijn carrière werd Munaron meteen keeperstrainer. "Bij Aalst heb ik het vak geleerd. Dat was ook een hele toffe periode. En bij de nationale ploeg heb ik Courtois, Kaminski, Sels, Casteels, Mignolet bij de beloften, ... Ik heb alle grote keepers wel onder mijn hoede gehad."

"De Vliegher, Proto, Zitka, ik heb ze allemaal zien groeien", aldus nog Munaron. "Dat zijn mooie momenten om te koesteren."

"Maar ik voel me nu ook heel goed bij Dender. Een hele mooie club, met veel ambitie. En alles is beter dan werkloos thuis zitten. De Beker van België? We gaan proberen stunten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties