Oostende komt met communiqué na woelige avond tegen Antwerp

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 48 reacties
Oostende komt met communiqué na woelige avond tegen Antwerp
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende werd gisteravond uit het bekertoernooi geknikkerd door Royal Antwerp FC. Na afloop was er vooral veel commotie om de vele Antwerpse fans die de zitjes van het thuispubliek inpalmden.

In een communiqué op de officiële webstek geven de Kustboys toe dat er enkele honderden Antwerp-fans plaatsnamen op de zitjes van de thuissupporters.

Doordat een deel van de aanhang zich via Antwerpse bedrijven inschreef voor de businessarrangementen, viel die niet onder de combiregeling binnen de voetbalwetgeving.

Gecontroleerd tolereren en beheersen

Andere Antwerpse supporters negeerden dan weer de richtlijnen van de stewards en baanden zich ook een weg naar de A-tribune. Om veiligheidsredenen werd beslist om dit gecontroleerd te tolereren en te beheersen.

"Kordaat ingrijpen kon leiden tot een escalatie, wat onze eigen supporters verder in gevaar kon brengen", klinkt het bij de competitieleider uit de JPL. De individuen in kwestie werden geïdentificeerd en zullen worden vervolgd.

Het volledige bericht aan de KVO-supporters

Beste KVO-fans,

Het was een bewogen avond, zowel op als naast het veld. Wij begrijpen vele reacties en opmerkingen en willen niet nalaten om hierover te communiceren.

Het klopt dat in totaal enkele honderden Antwerpse fans plaats hebben genomen in Oostendse vakken en dan met name vooral in de A-tribune.

Dit kwam vooral doordat zij zich via Antwerpse bedrijven hebben ingeschreven voor de businessarrangementen (wedstrijd + diner), waardoor deze niet onder de combiregeling binnen de voetbalwetgeving vallen.

Andere Antwerpse supporters negeerden dan weer de richtlijnen van de stewards en baanden zich ook een weg naar de A-tribune.

Om veiligheidsredenen werd er op dat eigenste moment beslist om dit gecontroleerd te tolereren en te beheersen. Kordaat ingrijpen kon leiden tot een escalatie, wat onze eigen supporters verder in gevaar kon brengen. De individuen in kwestie werden geïdentificeerd en zullen worden vervolgd.

Het voltallige bestuur van KVO wenst zich te verontschuldigen voor eventuele ongemakken en zal deze situatie intern grondig evalueren. We beseffen dat een groeiproces met vallen en opstaan verloopt en zullen er alles aan doen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Wij hopen op jullie begrip en willen jullie bedanken om enerzijds de rust te bewaren en anderzijds onze spelers te blijven steunen tijdens deze, ook sportieve, moeilijke wedstrijd.

Laat ons met een positieve noot afsluiten en benadrukken dat wij in competitiematchen altijd met 6.000 trouwe fans zijn waar we trots op mogen zijn. Fans die ons KVO mee een sympathieke en positieve uitstraling bezorgen. We rekenen er op dat we met jullie kunnen blijven groeien tot een succesvolle en stabiele eersteklasser.

Zaterdag wacht ons met Moeskroen alweer een nieuwe tegenstrever en daar zullen we onze leidersplaats ten volle verdedigen. Want ‘wieder en e wèreldploegsje’!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties