Analyse De terugkeer bij de Squadra Azzurra wenkt, Stefano
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

Stefano Okaka verdient zijn plek bij Italië

De terugkeer bij de Squadra Azzurra wenkt, Stefano
Foto: © photonews

Stefano Okaka is na enkele weken niet meer weg te denken uit de paars-witte aanvalslinie. Zou ook de Italiaanse bondscoach Antonio Conte de beer uit het Park in de gaten hebben?

Met drie goals in de laatste vier duels zet Okaka bij Anderlecht stilaan gelijkaardige cijfers als Aleksandar Mitrovic neer. De Servische Gouden Stier maakte van één goal per match zijn handelsmerk.

Een selectie voor de Squadra Azzurra is in deze vorm zeker realistisch te noemen. De Italiaanse nationale ploeg kan zijn scherpschutters van de afgelopen tien jaar op één hand tellen.

Piet Pelle

Momenteel draagt Graziano Pelle de aanval. Dat de centrumspits dit voorjaar op zijn 29ste zijn eerste minuten vergaarde als international, vat de schaarste bondig samen.

Met vier goals voor Southampton is Piet Pelle deze jaargang alweer goed bij schot. Hetzelfde kan gezegd worden van Eder, ex-ploegmaat van Okaka bij Sampdoria en momenteel topschutter in de Serie A.

Jaar na datum

Achter deze twee ligt de concurrentie open. Ciro Immobile vecht voor speelminuten bij Sevilla, Simone Zaza volgt in de Juve-pikorde na Mario Mandzukic en Alvaro Morata en Mario Balotelli werkt aan de reconversie bij AC Milan.

Kortom, met de huidige staat van paraatheid verdient Okaka zijn plek bij de Italiaanse selectie. Nadat de Anderlechtse publiekslieveling op 18 november 2014 zijn laatste cap realiseerde, wenkt nu de terugkeer langs de grote poort. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties